De jubileumboom van Inter Nos heeft een plekje op de Maliebaan. Foto: PR
De jubileumboom van Inter Nos heeft een plekje op de Maliebaan. Foto: PR Foto: Theo Huijskes

Jubileumboom Inter Nos heeft een nieuwe plaats

GROENLO - De mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo werd opgericht op 8 december 1946. Dit betekent dat het circa 60 leden tellende populaire Grolse koor dit jaar het 70-jarig jubileum viert.

Door Theo Huijskes

En zoals te doen gebruikelijk bij de club, die ook het gezelligheidsaspect hoog in het vaandel heeft staan, wordt daaraan de nodige aandacht besteed. Een en ander evenals bij het 40-, 50- en 60-jarige bestaan. Naast onder andere Jan Roes, Theo Wissink en Hendrik Wolberink, is Hendrik 'Opa' Koenders nog altijd de meest bekende en tevens markantste oprichter van deze zangvereniging.
Wat de activiteiten c.q. festiviteiten dit jaar betreft, staat het inmiddels vast dat het jubileumconcert plaatsvindt op zondag 17 april in de grote concertzaal van het uitgaanscentrum City Lido. Volgens pr-man Henk Dekker wordt er gewerkt aan een bijzonder concert, waarbij alle zeventig jaar van het koor voorbij komen. Zo zal er een programma worden samengesteld, dat bestaat uit drie blokken. In het eerste blok komen de beginjaren van de vereniging aan bod, in het tweede blok de zestiger en zeventiger jaren en het derde blok de periode direct voor en inmiddels ruim 15 jaar na de eeuwwisseling. Onder leiding van dirigent Esther van der Heijden zijn de repetities hiervoor reeds in volle gang.
Vooruitlopende op de jubileumviering, heeft Inter Nos reeds een eerste cadeautje ontvangen van de gemeente Oost Gelre. De bij het 40-jarig jubileumfeest in 1986 door Inter Nos aan de Grolse gemeenschap geschonken lindeboom moest namelijk worden verplaatst. Deze boom had destijds een plekje gekregen in de Wheme. In verband met gemeentelijke uitbreidingsplannen, moest die daar echter plaats maken voor wat anders. Gemeentelijke boomdeskundigen constateerden dat de boom ook na verplaatsing nog een lang leven is beschoren. Er werd een plek gevonden op de Maliebaan naast de muziekkoepel in hartje Groenlo. De gemeente nam het werk en de kosten voor haar rekening, hetgeen bijzonder wordt gewaardeerd door het bestuur en de leden van Inter Nos. In ruil daarvoor zorgen vrijwilligers van de Grolse mannenzangvereniging dat er bij de nieuwe plek een passende bank komt, waarop wandelaars of voorbijgangers kunnen uitrusten in een rustige, tevens natuurschoonrijke omgeving.