Een van de Valentijnsbruidsmodellen in City Lido. Foto: Kyra Broshuis
Een van de Valentijnsbruidsmodellen in City Lido. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Veel belangstelling voor Valentijnsshow
Beijer Besselink

Via nummers van favoriete jurken kunnen pasafspraken worden gemaakt

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Op de dag van de liefde organiseert het bekende bruidshuis Beijer Besselink uit Beltrum een spetterende bruidsshow onder de naam 'Veils & Valentines'. Vanuit de hele regio zijn trouwlustige dames en heren samen met hun vriendinnen, zussen en moeders naar City Lido gekomen om het nieuwste op het gebied van trouwmode te zien.

"Vanmiddag laten we meer dan 100 creaties zien in veel verschillende stijlen. Zo showen we de vintage/bohemien jurken die op dit moment helemaal in zijn. Daarnaast zien de bezoekers ook klassieke, moderne en romantische jurken," vertelt Francien Kroeze-Beijer van Beijer Besselink.

Verschillende materialen
Ook de heren, mondjesmaat aanwezig op deze middag, kunnen bekijken welk pak zij willen dragen op de grote dag. Het is duidelijk dat het klassieke pak in veelal donkere tinten nog steeds dé outfit is voor de bruidegom. Voor de bruiden is er veel meer keus, zowel qua stijl als qua kleur én stof. "Wij hebben japonnen van verschillende materialen in onze collectie zoals softtule, kant, mikado en satijn. Wat bijzonder is, is dat de sluier weer helemaal terug is in het modebeeld."

Altijd een klein feestje
De jurken op de catwalk zijn voorzien van een nummer. De aanwezigen kunnen de nummers van de favoriete jurken noteren en later bij de winkel een afspraak maken om te komen passen. Er wordt driftig gepend en in de pauze worden al de eerste afspraken gemaakt. Het bruidshuis heeft een eigen atelier met uiterst bekwame coupeuses. Er is veel mogelijk, de jurk moet perfect zitten. "Het is zo dat de bruiden confectie kopen, maar met maatwerk de deur uitgaan." Daarnaast wordt men bij Beijer Besselink vakkundig geadviseerd en geholpen in de zogenaamde bruidskamers. "Voor de bruid wordt een aparte kamer gereserveerd waar zij in alle rust kan passen met haar eigen mensen om zich heen. We maken er voor onze klanten altijd een klein feestje van."

Sinds 1955
De zaal geniet van de mannequins en dressmen die de prachtigste creaties laten zien op de maat van de muziek. Beijer Besselink toont het beste uit de collectie. Niet alleen bruid en bruidegom komen aan bod, ook voor (schoon)moeders en zussen is er het allernieuwste te zien op het gebied van avondmode en feestkleding. Beijer Besselink bestaat sinds 1955 en wordt geleid door de tweede generatie: Francien Kroeze-Beijer en Grea Jones-Beijer. In de afgelopen 60 jaar heeft Beijer Besselink een uitstekende naam opgebouwd door kwaliteit en service. "Elke klant is voor ons bijzonder, we waken ervoor niet in routine te vervallen en dat lukt prima. Elke bruid is een visitekaartje voor ons bedrijf," aldus de eigenaressen.


www.beijerbesselink.nl