Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Grolse Boys organiseert 1e Open Groenlo FIFA 2016 toernooi

Wie wordt de beste speler van Groenlo en omgeving?

Door Henri Walterbos

GROENLO - Het spel 'FIFA 2000' is anno 2016 nog steeds mateloos populair. Met name voetballende jongeren zitten graag met hun consoles in de hand om zichzelf voor heel even Lionel Messi te wanen, of dichterbij, een Dirk Kuyt, Luuk de Jong, Milik of misschien zelfs wel Hidde Jurjus. Ieder jaar verschijnt bij het begin van een nieuw voetbalseizoen een nieuwe editie, met de teams van het bewuste seizoen in de hoogste divisies, en noviteiten in het spel. Ieder jaar wordt weer reikhalzend naar de nieuwe editie uitgezien, maar blijven ook oude edities nog steeds veel gebruikt. Gezien de populariteit van het spel reden voor voetbalvereniging Grolse Boys een open kampioenschap te organiseren in de vorm van het 1e 'Open Groenlo FIFA 2016 toernooi', op zondag 28 februari.

Vorig jaar intern toernooi
"Vorig jaar hebben we in onze kantine een keer een eigen intern toernooi gehouden. Hier kwam veel jeugd op af, enkel door het werven via social media. Binnen een uur hadden we al 10 aanmeldingen. Het was André Groot Zevert van EP Groot Zevert die de 4 televisies aanbood waarop gespeeld kon worden en ons na afloop van het succesvolle toernooi tipte dat we het toernooi breder moesten trekken dan alleen maar spelers van Grolse Boys. Doe het voor heel Groenlo, gaf hij aan. 'Ik zorg wel voor televisies,' zegde hij direct toe." Barry Janssen, die het toernooi samen organiseerde met Gino Kleverwal, Martijn van der Wiel en Jorn Groot Zevert, lacht. Na het toernooi werd voor de eigen kantine eveneens een FIFA-spel aangeschaft en werd onlangs nog een eigen toernooitje gespeeld, waaraan 32 spelers deelnamen, van 10 tot 23 jaar.

Poulesysteem
Op zondag 28 februari, vanaf 12.00 uur, dus het 1e 'Open Groenlo FIFA 2016 toernooi' in de kantine van Grolse Boys, aan de Beltrumseweg. De organisatie werd uitgebreid met Luc Berentsen, posters werden verspreid en nu is het wachten op de inschrijvingen. "We verwachten de nodige deelname, gezien de populariteit van het spel en de ervaringen met eigen toernooitjes al, zogezegd," vertelt Barry. "Leuk om met en tegen elkaar te spelen in een poulesysteem met wedstrijdjes van twee keer vijf minuten.

Knockoutsysteem
Na de poulefase krijg je een knockoutsysteem met uiteindelijk een finale. Die wedstrijdjes duren alle langer, met een kwartier (2 keer 7,5 minuut) voor de finale," vult Luc aan, zelf een fervent speler. "Spelconsoles zijn aanwezig en we hebben, omdat het een zondag is, een groot scherm staan waarop Fox-sport, zowel eredivisie- als internationaal voetbal, te zien is. Daarnaast hebben we ook nog een voetbaltafel staan waarop gespeeld kan worden. Een hele dag op meerdere manieren genieten van voetbal. Tussendoor kan er ook darts gespeeld worden. In de kantine is de gehele dag een hapje en een drankje verkrijgbaar. Een deelnemer mag zelf bepalen welk team hij/zij is. Per potje mag dit zelfs nog gewijzigd worden. Het gaat immers om de eigen behendigheid."

Opgave
Inschrijven kan door middel van het sturen van een mail naar barryjanssen23@hotmail.com. Er is geen leeftijdslimiet. Kosten bedragen 3 euro per persoon. De gehele inschrijving komt ten goede aan de voetbalgerelateerde prijzen voor het kampioenschap, evenals een mooie winnaarsbokaal. Ook Grolse Boys draagt hier als organiserende vereniging haar steentje nog in bij. Opgeven kan tot donderdag 25 februari, 20.00 uur. Daarna vindt, na de avondtraining, de loting plaats van de eerste poulewedstrijden, in het clubgebouw.