Gerhard Weevers. Foto: Achterhoek Nieuws
Gerhard Weevers. Foto: Achterhoek Nieuws Foto: PR

Bridgecompetitie DSB

GROENLO/BELTRUM - Het bridgeseizoen schiet al weer aardig op. Van de vier competitieronden van zes avonden zijn er al drie voorbij. Op dinsdag 16 februari werd de laatste avond van de derde competitieronde gespeeld. Het dit jaar voor het eerst samenspelende paar Henk Dekker en Michaël Daniël werd overtuigend eerste in de A-lijn met 59,07%. Op flinke afstand werd het paar Bernadet Albering en Agnes Huinink tweede met 54,26%. Het verschil tussen de nummers twee en drie was erg minimaal. Met slechts 0,02% minder werd het paar Lenie Beurskens en Hetty Broekhof derde in de A-lijn.

De B-lijn werd met slechts een verschil van 0,36% gewonnen door het paar Adele te Maarssen en Henk Luttikholt. Zij scoorden 56,23%. Tine Beusink en Riet Dankbaar behaalden op de tweede plek 55,87%. Met precies 1% minder werd het paar Mien Beerten en Linie Smit derde in de B-lijn. Deze drie paren spelen de vierde ronde in de A-lijn.
Vanuit de C-lijn promoveren eveneens drie paren naar de B-lijn. Op de eerste plaats eindigde het paar Trees Geelink en Lucy Nijhof met 58,48%. Op flinke afstand werd het paar Marijke Laarhoven en Annemarie van Voorst tweede met 55,48%. Drie procent verschil is bij het bridgen een flink verschil, want dikwijls gaat het maar om een verschil van tienden of honderdsten. Niek Beurskens en Joep van der Pluijm werden derde met 54,83%. Een verschil met paar twee van maar 0,65%.
Dinsdag 23 februari werd de derde ronde van de topintegraal-competitie gespeeld. Op de eerste plaats eindigde het paar Hetty Klaassen en Els Smit met het hoge percentage van 68,75%.Tweede werden Gerda en Hennie Hilderink met 65,87%. Derde werd het paar Annie Ribbers en Fons Avezaat met 65,22%. Na de derde ronde topintegraal staat het paar Niek Beurskens en Joep van der Pluijm op de eerste plaats met 63,15%. De tweede plek wordt ingenomen door het paar Marianne Spijker en Leo van Dijk met 61,31%. Op de derde plaats staat het paar Anneke en Ad van der Linden met 60,31%. Alle drie nog dicht bij elkaar. Na de vierde ronde topintegraal kan de situatie er weer heel anders uitzien. Deze vierde ronde topintegraal wordt dinsdag 22 maart gespeeld. Dit is tevens de paasdrive. Op dinsdag 12 april volgt dan nog de vijfde en laatste ronde topintegraal.
Ook interesse in bridge? U kunt mailen naar: secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl


Alle kranten met een klik beschikbaar
in de Achterhoek Kiosk

ACHTERHOEK - De kranten van Achterhoek Nieuws zijn vanaf nu ook gratis als PDF te downloaden in Achterhoek Kiosk. In deze digitale kiosk worden iedere week alle veertien titels en eventuele bijlagen geplaatst. Ook speciale uitgaven zoals de Achterhoek Vakantiekrant zijn er te vinden.

De Achterhoek Kiosk is er voor iedereen die de krant graag digitaal leest, die ook op de hoogte wil blijven van het nieuws in andere regio's en natuurlijk voor Achterhoekers die nu elders in het land wonen, maar wel willen weten wat er gebeurt in hun geboortestreek.
Momenteel is de Achterhoek Kiosk gevuld met de kranten die verschenen in 2015 en 2016. Later zullen daar nog oudere uitgaven aan toe worden gevoegd. In samenwerking met de oudheidkundige vereniging Oud Vorden wordt het archief van Contact Bronckhorst Noord zelfs vanaf de jaren vijftig gedigitaliseerd. Vrijwilligers van Oud Vorden zijn sinds begin dit jaar bezig met het scannen van de krantenpagina's . Deze edities zijn straks beschikbaar in de Achterhoek Kiosk en op de website van Oud Vorden.
Achterhoek Kiosk werkt erg eenvoudig. Door op de titel van de gewenste krant of special te klikken, verschijnen daaronder alle beschikbare uitgaven, gesorteerd op jaartal en datum. Door op een krant te klikken wordt deze gedownload en kan de krant op PC, mobiel en tablet worden gelezen.


www.achterhoekkiosk.nl