Matt Jacobs Band. Foto: PR
Matt Jacobs Band. Foto: PR Foto: PR

Matt Jacobs Band bij Taste

GROENLO - 5 maart Taste Live, wederom met een 'guitarking' in de gelederen: De Matt Jacobs Band. De dagen worden al merkbaar weer langer en het muziekseizoen van Taste duurt op de kop af nog drie maanden. Op het eind van dit afwisselende muzikale seizoen, waar volgens een vaste bezoeker "het ene juweeltje na het ander langskwam", nog een paar gerenommeerde bands.

Te beginnen met de Matt Jacobs Band. Je hoeft de vijftig niet gepasseerd te zijn en een snor te dragen om rock en blues te spelen. Dat is het eerste dat duidelijk wordt als je de mannen van de Matt Jacobs Band op het podium aan het werk ziet. Gitarist Matt Jacobs startte de band eind 2005, samen met drie vrienden die dezelfde ambitie hadden: met blues en rock de Nederlandse podia onveilig maken.
Nummers van de cd en live-opnames zijn te beluisteren op www.matt-jacobs.com. Ook voor video's en tourinfo kan men daar terecht. De nieuwe cd 'Made of Stone' heeft de band al vele nieuwe fans opgeleverd. Deze gevarieerde cd neemt je mee in een achtbaan vol rock, blues, bluesrock, vette riffs, venijnige solo's en vocale hoogstandjes. De Matt Jacobs Band is klaar om wat hen betreft de wereld te veroveren.

Gitaarhelden
Matt Jacobs voegt het geluid en de nalatenschap van grote gitaarhelden toe aan een eigen mix om er zo een geheel eigen geluid van te maken. De Strat van Mark Knopfler, de countrylicks van Albert Lee, de dampende shuffles van Stevie Ray Vaughan, de stevige rock van ZZ Top en Led Zeppelin. Ook meer recente artiesten als Joe Bonamassa en Kenny Wayne Shepherd hebben met hun stevigere gitaarspel Matt beïnvloed.

Samen met broer Bram op drums, Dirk Pauwels op bas en achter de microfoon is Matt Jacobs inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene.
De aanvang van het optreden is 22:00 uur, de entree is uiteraard weer vrij.


www.rockcafetaste.nl

www.matt-jacobs.com