Rachel Nijbroek. Foto: PR
Rachel Nijbroek. Foto: PR Foto: PR

Wederom podiumplek voor Rachel Nijbroek

BELTRUM - Afgelopen weekend werd in Heerenveen het jaarlijkse Sidijk Gymnastics toernooi georganiseerd. Het is een toernooi dat veel turnsters gebruiken als graadmeter net voor het begin van de landelijke wedstrijden. Dit om te kijken hoe ze ervoor staan ten opzichte van hun concurrenten die ze zullen tegenkomen zodra ze verder in de strijd richting NK gaan.

De vijftienjarige Rachel Nijbroek uit Beltrum, uitkomend voor Penta Winterswijk in de 1e divisie junioren, was hier ook bij aanwezig. Ze begon op sprong. Tjuki gestrekt werd twee keer netjes uitgevoerd, maar de jury waardeerde ze af naar tjoeki gehoekt. Dit koste Rachel voor elke sprong Rachel 2/10 punt.
De brugoefening werd zoals meestal weer netjes, met de nodige moeilijke elementen uitgevoerd, zoals een prima uitgevoerde losom tot handstand en een mooi wippertje dat vloeiend werd uitgevoerd. Toch ontbrak het net aan de precisie waarmee de turnster zich vaak onderscheidt van de andere deelnemers. Sommige handstanden waren net niet helemaal tot stand en dan laat je snel kostbare punten liggen.
Balk begon met radslag als opsprong, die door een balansfout ook meteen weer werd verlaten. Gelukkig pakte, zoals het een echte wedstrijdturnster betaamt, Rachel haar oefening meteen goed op en had ze het ritme weer onder controle. Alle elementen werden keurig uitgevoerd, waaronder een dubbele flick flack en een salto achterover.
Als laatste liet de turnster een - volgens de jury - dijk van een vloeroefening zien. Mooie series, goed onder controle, en strak en gespannen uitgevoerd. Hiermee veroverde Rachel een eindplek op het podium. In het promodorp kon ze een zilveren plak mocht ze om haar nek.
Al met al lijkt afgelopen weekend genoeg perspectief te bieden voor de komende wedstrijd, volgende week zondag in Reusel.


Twintigen Kaartclub Halfweg

VOOR BELTRUM - Na 4 van de 5 getelde avonden stond op de 1e plaats het koppel Bennie Nijhuis en Silvia Garstenveld met 5593 punten, gevolgd op de 2e plaats met 5427 punten door Jan Heutink en Paulien Ribbers. De derde plaats in deze tussenstand was voor Paul Haarlink en Stef te Woerd met 5338 punten. Op de vierde plaats stond het koppel Mieke Scharenborg en Tonnie Roelvink met 5332 punten. De 5e kaartavond twintigen werd een overwinning voor het koppel Mieke Scharenborg en Tonnie Roelvink met Jos Holkenborg als invaller voor Tonnie, met 1475 punten, de tweede prijs was voor Anton Wiegerink en Johan ten Hagen met 1407 punten. De derde plaats was er voor Paul Haarlink en Stef te Woers met 1373 punten. De poedelprijs was met 1059 punten voor Gerrie Luttikholt en J. Bennink.

De laatste twintigen-avond is dit seizoen is op 24 maart. Kruisjassen is weer op donderdag 10 maart. De avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Er zijn vleesschotels te winnen. Inlichtingen: b.arink@live.nl of 06 - 1083 4324.