Fleur Koppelman te midden van de andere finalisten. Foto: PR
Fleur Koppelman te midden van de andere finalisten. Foto: PR Foto: PR

Fleur Koppelman
voorleeskampioen van Groenlo

De jury en het publiek zijn het met elkaar eens

GROENLO - De Bibliotheek Groenlo stond zaterdagmorgen 27 februari in het teken van de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Het leescafé moest in een korte tijd omgetoverd worden tot een voorleescafé voor de supporters en de deelnemers afkomstig uit Groenlo en Zwolle.

Wisit Platter van de Ni-je Veste Wheme beet het spits af. Hij las voor uit een deel van de serie 'De grijze jager' van John Flanagan, 'Halt in gevaar'. Chelsea Dokic van De Hoeksteen mocht als tweede en las uit een deel van de serie 'Dagboek van een muts' van Rachel Renée Russell, 'Drama voor de camera'. Damon ten Have van de St. Lugerusschool las een fragment voor uit 'Afblijven' van Carry Slee. Hij had voor dit boek gekozen, omdat hij de film had gezien en erg benieuwd was naar het boek. Fleur Koppelman sloot de voorleeswedstrijd af met een fragment uit 'Achtste groepers huilen niet' van Jacques Vriens.

De jury, bestaande uit wethouder Hoijtink, Hannie Wicherink, docent Nederlands aan het Marianum, en Dorien Wellink, de moeder van de publiekswinnaar van vorig jaar, koos een winnaar. Cas zelf kon helaas niet aanwezig zijn wegens een belangrijke voetbalwedstrijd, maar zijn moeder nam de honneurs tot tevredenheid waar. De keuze was dit keer volgens de jury niet heel moeilijk. Alle kandidaten lazen fantastisch voor, maar er sprong er toch één uit. Fleur Koppelman wist de winst op haar naam te zetten.
Het publiek mocht ook een stem uitbrengen en bij de live-telling bleek dat dat publiek het eens was met de vakjury, want ook de aanwezigen hadden massaal voor Fleur gekozen.

Halve finale
Fleur won naast de iPad-tas van de voorleeswedstrijd ook een boekenbon. Zij mag zich op 12 maart in Aalten gaan meten met de andere kandidaten tijdens de halve Gelderse finale.