Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Meer dan 700 deelnemers
lichtjesavond

Vervolg van voorpagina

Fakkels, ballonnen en kaarsjes zorgen voor licht en warmte

Aan het begin van de avond ligt de begraafplaats aan de Lichtenvoordseweg met maar liefst 750 brandende fakkels er als een plaatje bij. Het is voor even geen stil en kil kerkhof, maar een begraafplaats, waar een panorama aan licht en warmte je tegemoet komt. Bovendien zorgt de komst van kinderen ook nog eens voor een verlichte ballonnenzee bij de talrijke kindergraven en wordt het totaal helemaal vervolmaakt met de honderden brandende kaarsjes en bijpassende doedelzakmuziek op de achtergrond. De kaarsjes krijgen de bezoekers bij binnenkomst aangereikt door een team vrijwilligers. Eén van die vrijwilligers is Greet Hendrikse, die de tevredenheid over het verloop van de avond niet onder stoelen of banken steekt. "Ik ben helemaal content met de wijze waarop het allemaal weer is ingevuld en uitgevoerd. Schrijf maar op dat er volgend jaar wederom een dergelijke avond komt."

Ook Eric Moleman, regiomanager van DELA voor Twente en Achterhoek, loopt als een tevreden man tussen de mensen die ook nog eens voorzien worden van koffie of warme glühwein, al dan niet met een plak krentenbrood. "Er is hier in Groenlo sprake van een voortreffelijke samenwerking. Dat is ook de reden van het grote succes. Verder is het natuurlijk top dat dit zo gewaardeerd wordt door de bezoekers, voornamelijk nabestaanden uit Groenlo en omgeving."

Geert Milius, uitvaartleider en medewerker Uitvaartcentrum Coöperatie DELA, is ook een tevreden mens. "Hier doen we het allemaal voor. Vorig jaar mochten wij ruim 400 bezoekers verwelkomen. Vanavond heb ik er ruim 700 geteld. Wij hoeven het daarom niet meer te hebben over de vraag of een dergelijke avond in een behoefte voorziet."