Hennie straalt tussen Jonkheer Pelle en Jonkvrouw Pien.  Foto: PR
Hennie straalt tussen Jonkheer Pelle en Jonkvrouw Pien. Foto: PR Foto: Henri Walterbos

Hennie Wensink vereeuwigt carnavalshoogheden

Hennie maakte tot nu toe 1552 schilderijen

GROENLO - "Ik schilder al sinds mijn zestiende en ben begonnen met figuren uit de Donald Duck. Toen ik daar de zin af kreeg ben ik mensen gaan schilderen vanaf foto's. Zo ben ik ook begonnen met het schilderen van de prinsen en adjudanten van de Knunnekes, als cadeautje voor hun. De eerste die ik geschilderd heb zijn Peter Gunnewijk en Robert Wolterinck in 1996." Aan het woord is hobbyschilder Hennie Wensink (53) uit Groenlo, in het dagelijks leven magazijnmedewerker bij Hameland Lichtenvoorde. Ieder jaar weer werden Knunnekeshoogheden verblijd met het portret van de hobbyschilder. Vereeuwigd op een van scherpe randen ontdane glasplaat. Zo ook dit jaar Prins Michaƫl en Adjudant Christof. Ze kregen het voorafgaande aan de 3 dolle dagen reeds uitgereikt. Maandagavond werden Jonkheer Pelle (Walterbos) en Jonkvrouw Pien (Walterbos) verblijd met hun portret.

Feyenoord
Beiden zijn maandagavond zichtbaar vereerd met de geste van een stralende Hennie, tijdens de overhandiging van de kunstwerken aan de hoogheden, in ruste inmiddels. "We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties gehoord, maar hier hou je vooraf geen rekening mee. Erg leuk dat Hennie dit voor ons gedaan heeft," vertelt Pien, die Pelle ziet stralen omdat Hennie diverse loftuitingen voor Feyenoord in de woonkamer heeft hangen, tevens de favoriete club van hem. Net als Pien geniet ook Pelle nog na van het jonkheerschap. "Het is prachtig om Jonkheer te zijn. Het was geweldig tot nu toe. Gelukkig hebben we nog een leuk toetje voor de boeg als het carnaval in november weer begint, met het schlagerfestival, de buutavond, het prinsenbal en het bezoek aan de scholen. Dit schilderij is ook een leuke bijkomstigheid. Ik zal het schilderij een mooi plekje geven," zegde hij Hennie toe. Ook Pien knikt.

Ook Henk Heijman hangt bij Hennie

Na de uitreiking worden Pelle en Pien meegevraagd naar de gang waar Hennie het ereplaatsje laat zien waar hun onderscheiding hangt. "Daar ben ik erg trots op. Ik ben er zuinig op," koestert hij het kleinood.

Candy Dulfer
Zijn appartement in Den Koem in Groenlo hangt vol foto's en posters van zijn helden en heldinnen, veelal voorzien van handtekening. Muzikanten, fotomodellen, maar ook een bedankje van voormalig burgemeester van Groenlo, Petra van Wingerden-Boers, die door Hennie ook al werd vastgelegd op de glasplaat. Naast haar een ingelijste foto van het schilderij dat hij maakte van eveneens een voormalig eerste burger, Henk Heijman. "In totaal heb ik nu 1552 schilderijen gemaakt," vertelt Hennie trots. Dan laat hij een wand zien met daarop krabbels en teksten. "De JPR Strinxband is hier binnen geweest en heeft op de muur enkele woorden geschreven. Erg leuk," lacht hij. Ook BN'ers behoren tot de 'inner circle' van Hennie. "Met Candy Dulfer en haar moeder heb ik ook goed contact," en hij laat ook een poster van de saxofoniste zien. De poster is namelijk voorzien van een persoonlijke boodschap.