Foto: Jip Oostendorp
Foto: Jip Oostendorp Foto: Jip Oostendorp

Prikkelz laat dromen uitkomen

GROENLO - Bij Cultureel Centrum De Bron in Groenlo is afgelopen zondag de Prikkelz Fair gehouden. Prikkelz is een stichting die kinderen kennis wil laten maken met kunst, cultuur en avontuur. Het afgelopen half jaar zijn er al veel workshops gegeven, allemaal druk bezocht.

Door Frida Broshuis (11), Sterre de Graaf (10) en Jip Oostendorp (12); Prikkelz Perzteam

Op de fair laat Prikkelz zien wat de stichting allemaal doet. De voorzitter van Prikkelz, Thirsa van der Kieft, opent de middag en heet iedereen welkom: "We hebben al heel veel bereikt, leuke workshops gegeven en veel activiteiten georganiseerd. Daar gaan we zeker mee verder, we kunnen dan ook nog wel wat vrijwilligers gebruiken."

Film 'De Bronmoordenaar'
De fair start met een film genaamd 'De Bronmoordenaar', een spannende film die door de kinderen is gemaakt onder leiding van Vera Wellink. Het gaat over een moordenaar die het voorzien heeft op jarige kinderen. Alle filmsterren komen binnen over de rode lopen en krijgen een groot applaus. Er komt een speciale filmacademie voor kinderen. "Als je mee wilt doen, kun je je hiervoor opgeven. Het is ontzettend leuk om te doen, we hebben een hele leuke dag gehad," zegt Vera. Na de film beginnen de workshops. De vele kinderen die met hun ouders of opa's en oma's naar de Bron zijn gekomen, hebben een prachtige middag. Zo kunnen ze als een echt model op de foto of salto's maken met hulp van Rap en Snel. Prikkelz laat dromen uitkomen.

Knutselen, koken en dansen
"Er zijn heel veel verschillende activiteiten, de avontuurlijke dingen vind ik het leukst," zo vertelt de 11-jarige Luuk. De 7-jarige Eva is vooral enthousiast over het koken met Rogier en de paashazen maken met Eline: "Ik hou erg van knutselen en ik ga straks ook nog meedoen aan de dansworkshop." De directeur van De Bron, Tonnie Zieverink, is blij met de komst van Prikkelz: "Wat leuk is aan Prikkelz is dat ze heel veel activiteiten voor heel veel kinderen organiseren. Voor ieder kind is er wel iets dat ze aanspreekt, dat kan een spannende activiteit zijn of juist een sportieve. We hopen de komende jaren steeds meer kinderen naar De Bron te halen om mee te doen aan alle leuke activiteiten hierbinnen."