Harmonie Sint Willibrord. Foto: PR
Harmonie Sint Willibrord. Foto: PR Foto: PR

Voorjaarsconcert Harmonie Sint Willibrord

LIEVELDE - Na een succesvol verlopen 2015, met als klap op de vuurpijl een ruime eerste prijs op het concours te Enschede in november, is het op zaterdag 19 maart alweer tijd voor het voorjaarsconcert van Harmonie Sint Willibrord uit Lievelde. Het concert geldt als afsluiting van de actie 'Strak in 't Pak', die ertoe heeft geleid dat de harmonie vol trots haar nieuwe uniformen wil tonen.

De uniformencommissie heeft het afgelopen jaar enorm veel werk verzet om geld in te zamelen om de huidige uniformen na 18 jaar trouwe dienst te kunnen vervangen. Zo hield Harmonie Sint Willibrord onder andere een 'kleintje kermis', werden er duizenden oliebollen aan de man gebracht tijdens Oudjaar en werd de presentatie door het Rabo Coƶperatie Fonds gewaardeerd met een fantastische financiƫle donatie. En nu wordt dan alle inspanning beloond met een "spetterende" presentatie tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert.
Het concert zal geopend worden door het B-orkest van de harmonie onder leiding van dirigent Willem Loff. Het B-Orkest geldt als opleidingsorkest voor de jeugd en kent inmiddels een goeie bezetting met zo'n twintig talentvolle muzikanten. Ze beloven een gezonde muzikale toekomst van de harmonie.
Na het optreden van het B-orkest is het de beurt aan het A-orkest om zijn muzikale kunsten te laten horen. Voor de pauze zal het orkest, ook onder leiding van dirigent Willem Loff, een viertal werken ten gehore brengen. Traditioneel worden voor de pauze de wat zwaardere werken gespeeld. Ditmaal is er gekozen voor nummers die allen een verhalend karakter hebben en die bezoekers op vele momenten bekend in de oren zullen klinken. Het programma wordt voor de pauze afgesloten met een potpourri van klassieke werken.
Na de pauze zal het A-orkest openen met het monumentaal geschreven nummer 'Fanfare and Funk'. Het nummer laat de verschillen horen tussen de meer traditionele fanfare klanken en de meer funky modernere stukken zoals die tegenwoordig vaak gespeeld worden door harmonie- en fanfare-orkesten. Een volgens de organisatie uitstekend gekozen nummer om de oude uniformen te verruilen voor de nieuwe die gepresenteerd zullen worden.
Nadat de uniformen gepresenteerd zijn speelt de harmonie nog enkele pop-nummers om de avond luchtig muzikaal te sluiten.
Het voorjaarsconcert van Harmonie Stin Willibrord vindt plaats op zaterdag 19 bij Erve Kots. Voor de aanvangstijd zie Keitjes/Gidsjes.