De Jeugdbrandweer van Oost Gelre. Foto: Ferry Broshuis
De Jeugdbrandweer van Oost Gelre. Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Jeugdbrandweer Oost Gelre goed op dreef in 't Harde

GROENLO/LICHTENVOORDE - Er waren afgelopen zaterdag interessante en leerzame wedstrijden voor de jeugdbrandweer en die werden gehouden op het ASK-terrein in 't Harde, het militaire schietkamp op de Veluwe. Hier was ook de (jeugd)brandweer van Oost Gelre vertegenwoordigd.

Door Ferry Broshuis

Normaliter mag een dergelijk terrein niet worden betreden, maar voor de Jeugdbrandweerwedstrijden is een uitzondering gemaakt. Overigens is dat idee van zo'n wedstrijd voortgekomen uit de koker van de Jeugdbrandweer Oost Gelre die hier vijf jaar geleden mee gestart is en dus de basis voor die wedstrijd heeft gelegd.

Uit Oost Gelre nam de nieuwe juniorploeg deel en die is in de eindklassering 5e geworden. Voorts deed de groep van 18+ van Oost Gelre mee zonder mededinging. Volgens Hennie van den Mosselaar was het een geweldig festijn met heel veel leermomenten. Op het schietterrein was er een incident van een echte tank die tegen een gevel van een gebouw was gereden met een brand tot gevolg.

De melding was: 'incident van een voertuig' en dan worden de mensen dus geconfronteerd met een grote tank. Nu hebben volgens Hennie van den Mosselaar de Grollenaren uit het verleden al veel ervaring met kanonnen en daarom wellicht dat de 18+-ploeg met een Grolse bevelvoerder (Pim Frank) hier voortreffelijk mee wist om te gaan. Het was zaterdag een mooie maar tegelijkertijd ook zeer leerzame dag voor de jeugdige leden van de brandweer Oost Gelre.