Vlnr. Mario Nieuwenhuis, Hedwig Reuvekamp-Schuurmans, Peter Wieggers en Marco Overbekking. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Mario Nieuwenhuis, Hedwig Reuvekamp-Schuurmans, Peter Wieggers en Marco Overbekking. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Geld voor vuiloverkapping Scouting

GROENLO - Tijdens de nationale klusdag van NL Doet zijn er bij Scouting Groenlo 40 vrijwilligers aan het werk op het terrein, leden en niet-leden. Er wordt druk gewerkt aan de gebouwen en ook het vele groen krijgt een onderhoudsbeurt. Marco Overbekking van Scouting Groenlo wordt tijdens deze dag verrast met een cheque van 1000 euro voor een nieuwe overkapping voor de containers.

Door Kyra Broshuis

Het goede voorbeeld
"Hier zijn we ontzettend blij mee," vertelt Overbekking. "Wij willen uiteraard ons afval goed scheiden, dat is financieel aantrekkelijk en uiteraard willen we het goede voorbeeld geven voor de jeugd. Nog betere scheiding van het afval levert een aardige kostenbesparing op, dat kunnen we goed gebruiken. Door de nieuwe overkapping hebben we straks meer ruimte om het afval te scheiden. We hebben, naast de gangbare containers, ook een gele container voor glasafval. Deze nieuwe ruimte wordt verhard en voorzien van elektriciteit. De overkapping wordt in dezelfde stijl gemaakt als de andere gebouwen hier op het terrein zodat het er straks weer prachtig uitziet." De nieuwe overkapping wordt geheel door vrijwilligers gemaakt. "We hebben alleen de kosten van het materiaal. We kiezen voor duurzame producten en proberen de overkapping onderhoudsvrij te maken."

Stichting Steun Scouting Groenlo
De cheque is aangeboden door de Stichting Steun Scouting Groenlo. "Deze stichting probeert geld bij elkaar te brengen voor de club. Dit prachtige terrein heeft natuurlijk onderhoud nodig en ook het vele groen brengt een hoop werk en kosten met zich mee. Daarnaast willen we graag de spelmaterialen voor de kinderen uitbreiden en waar nodig vernieuwen," zo legt Mario Nieuwenhuis uit. Samen met Bert Wicherink, Peter Wiggers en Hedwig Reuvekamp-Schuurmans is hij bezig de stichting weer nieuw leven in te blazen. "We hebben ook hier in Groenlo te maken met een terugloop van het aantal kinderen. Dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op het jeugdbestand van onze club. Door het terrein aantrekkelijk te houden en de spelmaterialen uit te breiden hopen we het aantal jeugdleden op peil te kunnen houden."

Nieuwe donateurs gezocht
De Stichting Steun Scouting Groenlo is momenteel druk bezig met het werven van nieuwe donateurs. "Wij vinden het ontzettend belangrijk dat we dit terrein en de vele activiteiten die we organiseren voor de kinderen van Groenlo in stand kunnen houden. Daar hebben we geld voor nodig en dat hopen we door onder andere sponsorschap te kunnen verkrijgen. Daarom gaan we de komende tijd ook aan de slag om nieuwe donateurs te vinden. Voor slechts 15 euro per jaar kunnen mensen donateur worden."

Wilt u ook donateur worden? Op www.scoutinggroenlo.nl/donateur vindt u meer informatie.