33ste editie van de WinterCup gewonnen door Remko Stöteler

33ste editie van de WinterCup gewonnen door Remko Stöteler

Laatste viswedstrijd gewonnen door René Molenveld

GROENLO - De 33ste editie van de WinterCup zit er weer op, de laatste wedstrijd werd gevist aan, wederom, het Beneden Kanaal te Eefde. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd er niet om acht uur maar om half acht geloot, zodat de vissers minimaal een half uur langer konden vissen. De voorafgaande week was er nog door enkele deelnemers geoefend en de resultaten waren niet onaardig te noemen. Dit keer visten ze met veertien man, na een glaasje Ossenkämper was het tijd voor de loting en een praatje. De weersvoorspellingen waren niet onaardig: droog, veel zon maar er stond wel een gure wind uit het oosten.

De belangrijkste vraag die dag was niet wie er met de eerste of tweede prijs aan de haal gaat maar wie er zaterdag 26 maart naast Remko en René op de foto mag. Wordt het Theo Wayerdink, Ivo te Kortschot, Rob Beerten of heeft een van de andere deelnemers nog een verrassing in petto? De feeder had wederom de voorkeur boven de vaste stok. Alles opbouwen, hengel(s) optuigen, gewenste afstand bepalen en wachten op het beginsignaal. Na een klein uur voorbereiden gaf Henk Migchielsen, voor de laatste keer, deze 33e editie het beginsignaal. De goed gevulde korven gingen richting de gekozen stek. Terwijl de ene deelnemer eerst een voerplek op ging bouwen waren er enkelen die meteen begonnen met vissen. Zou het weer zo'n ochtend worden waarbij de vis los is?
De meeste deelnemers waren na een half uur van de nul af, maar helaas zat niet iedereen goed in de beet. Op nummer 15 wist René Molenveld met grote regelmaat een mooie voorn te vangen. Op nummer 10 zat Remko Stöteler Bomers ook aardig te trekken, naast een paar mooie voorns wist hij ook een leuke winde naar zijn schepnet te dirigeren. Helaas voor hem verspeelde hij halverwege de wedstrijd een enorme brasem die hem zeker de dagwinst op zou hebben geleverd. Op de rest van het parcours was het peuteren, de vis was moeilijk te verleiden. Sporadisch een beet en vaak waren deze zo minimaal dat ze nauwelijks te verzilveren waren. Theo Wayerdink was van de drie kanshebbers op de derde plek de enige die met enige regelmaat een visje wist te vangen. Rob Beerten en Ivo te Kortschot moesten de trukendoos volledig open trekken om de vis aan de schubben te komen. Alwin Bessels wist ook geregeld een visje te vangen, zou hij nog voor de derde plek in aanmerking kunnen komen?
Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en kon de weegploeg aan de slag, deze dag helaas twee nullen. Rick van Koot had zijn net al te drogen gelegd en terwijl deze lag te drogen ving hij nog een voorn en een winde! In het totaal is door veertien deelnemers 10265 gram vis gevangen, wat betekent dat de magische 100 kilo grens op 5 kilo na net niet gehaald is. Na de laatste wedstrijd staat de teller op 94445 gram. Uiteindelijk was het René Molenveld die er met de dagwinst vandoor ging. Theo Wayerdink wist zijn beide concurrenten voor te blijven, en mag dus zaterdag 26 maart samen met Remko en René op de foto. Rob Beerten, hij viste deze WinterCup zijn allereerste competitie, kwam 45 gram te kort om met de vierde plek aan de haal te gaan. Hou Rob volgens de deskundigen in de gaten, hij gaat de komende jaren op het podium komen.

Deze editie waren Remko en René haast weer onverslaanbaar, samen waren ze bijna goed voor de helft van de kilo's, maar komende editie zullen alle deelnemers hun best doen om beide heren van de troon te stoten.

Uitslag 6e WinterCup wedstrijd
1. René Molenveld 3170 gram
2. Remko Stöteler 2000 gram
3. Alwin Bessels 1130 gram

Eindstand na 33e WinterCup
1. Remko Stöteler 25510 gram
2. René Molenveld 18490 gram
3. Theo Wayerdink 7185 gram
        
Prijsuitreiking
Zaterdag 26 maart zullen de winnaars worden gehuldigd tijdens de jaarlijkse WinterCup-prijsuitreiking. Voor deze avond is tijdige opgave noodzakelijk in verband met het bestellen van het buffet (warm en koud). Ook leden van de GHV die niet deelnemen aan de WinterCup zijn van harte welkom. De kosten hiervoor zijn €17,50. Opgave voor 21 maart op bij Henk Migchielsen.

Competities
Opgeven voor de Grachtencompetitie, Vrijehengelcompetitie en of de IJsselCup? Kijk dan snel op www.visseningroenlo.nl wanneer de wedstrijden gevist gaan worden. Op dit moment zijn er voor de Grachtencompetitie 16 deelnemers, voor de Vrijehengelcompetitie 11 en voor de IJsselCup 12 deelnemers. De eerstvolgende competitiewedstrijd door de GHV georganiseerd is de eerste Grachtencompetitiewedstrijd. Deze wordt gevist om zondag 17 april. Kinderen die zelfstandig kunnen vissen mogen sinds dit jaar ook meedoen.

ALV
Woensdagavond 16 maart houdt de GHV weer de Algemene Ledenvergadering; de vergadering begint om 20:00 uur en de koffie staat klaar. Hierbij worden alle leden van harte uitgenodigd.


www.visseningroenlo.nl


Provincie verandert inzet breedband

ACHTERHOEK - De provincie Gelderland stopt met de financiering van de aanleg van breedband in het buitengebied van de Achterhoek. Commerciële telecombedrijven tonen zelf voldoende initiatief in de aanleg van snel internet. De gemeenten gaan in regionaal verband verder om de belangstelling om te zetten in concrete projecten. De provincie blijft zich voorlopig richten op voorlichting over de rol van internet in relatie tot leefbaarheid en economische ontwikkeling.

Tien Achterhoekse gemeenten en de provincie tekenden eind 2014 een intentieovereenkomst om snel internet aan te leggen in het buitengebied. Internet wordt steeds belangrijker voor onderwijs, zorg en vermaak en is essentieel voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling van de Achterhoek. De markt nam daar geen initiatieven. Dat is de afgelopen tijd veranderd. De activiteiten van provincie en gemeenten leidden weliswaar niet direct tot aanleg, maar hebben de markt wel in beweging gebracht. Ook de lage rente, oplevende economie en toenemende concurrentie hebben daarbij geholpen.

"De markt voor breedband is voldoende in beweging. Dan moeten we er geen belastinggeld in steken. We blijven voorlichting geven over de bijdrage van snel internet in het buitengebied aan de leefbaarheid en economische ontwikkelingen", zegt Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

De provincie blijft betrokken bij het dossier. Ze denkt mee met de gemeenten en steunt initiatieven van bewoners bij de vraagbundeling. Het doel blijft immers om breedband in het hele buitengebied van Gelderland te realiseren. Het gereserveerde budget blijft dan ook staan.

Van plannen naar aanleg
Het is nu zaak dat de gemeenten de contacten en geluiden uit de markt ombuigen in concrete aanleg. Actieve dorps- en belangenorganisaties hebben marktpartijen benaderd, maar het is aan de gemeenten om concrete afspraken te maken over het aanleggen van voorzieningen. De gemeenten doen dat in regionaal verband.

Regionaal verantwoordelijk wethouder van Bronckhorst, Paul Seesing: "Het is een belangrijke ontwikkeling. Het geeft weer nieuwe kansen om het hele buitengebied, zowel wit én grijs gebied, zonder staatssteun-gedoe van snel internet te voorzien. We gaan in gesprek met commerciële partijen die in de aanleg geïnteresseerd zijn. We willen nu snel door."

Inspanningen hebben effect
Winterswijk is waarschijnlijk de eerste Achterhoekse gemeente waar een marktpartij, in dit geval CIF, aan de slag gaat.

Wethouder Gert-Jan te Gronde is positief over de plannen. "Ik ben blij dat we nu richting aanleg gaan. Het heeft lang geduurd, maar de inzet van bewoners, provincie en gemeenten heeft uiteindelijk wel effect!"