De modeshow tijdens de Open Zondag. Foto: Kyra Broshuis
De modeshow tijdens de Open Zondag. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Mode en Kunst in Groenlo

Bezoekersaantal valt tegen

GROENLO - De bezoekers van de Open Zondag in Groenlo konden genieten van mode, open winkels en vooral veel kunst. Het miezerige weer weerhield veel mensen van een uitstapje op deze allereerste lentezondag. De modeshow op de Markt, gepresenteerd door Lucelle Nijenhuis, liet zien wat het publiek dit nieuwe seizoen kan gaan dragen. Na de shows spoedden de meeste mensen zich naar de Oude Calixtus waar zij heerlijk droog van verschillende vormen van kunst konden genieten.


Tweedehandsmarkt op Tweede Paasdag

GROENLO/LIEVELDE - De Landelijke Rijvereniging de Vestingruiters is weer betrokken bij de organisatie van de tweedehandsmarkt op Tweede Paasdag (28 maart), bij de manege aan de Avinkweg 5 te Lievelde. Deze grote rommelmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur.

De gehele rijhal van 900 vierkante meter zal vol staan met spullen, klaar voor een volgende eigenaar. Naast de rommelmarkt is er voor kinderen ook de gelegenheid om zich lekker uit te leven op een springkussen en tegen een kleine vergoeding kunnen ze ook nog geschminkt worden. Voor de volwassenen is er een overdekt terras waar een hapje en een drankje kunnen worden genuttigd.
Op de parkeerplaats van de manege is voldoende gratis parkeergelegenheid. De entree bedraagt € 2,--. voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.


Bijeenkomst Reuma
Patiëntenvereniging

WINTERSWIJK - De Reuma Patiëntenvereniging Oost-Achterhoek houdt op dinsdag 29 maart om 19.30 uur een informatieve avond over artrose in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Artrose is de meest voorkomende chronische gewrichtsziekte. 1,1 miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Reumatoloog A. Risselada, werkzaam in het Slingelandziekenhuis in Doetinchem en in het SKB in Winterswijk zal een presentatie houden over artrose. De onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: Wat is artrose en wat is het verschil tussen 'gewoon' artrose en artrose door een ontstekingsvorm van reuma. Daarnaast wordt ingegaan op de behandeling en wat een patiënt zelf kan doen om de klachten door artrose te verminderen. Uiteraard is het ook mogelijk om vragen te stellen aan de spreker.

Om ook niet-leden de kans te geven om deze informatieavond bij te wonen is deze vrij toegankelijk voor iedereen. In verband met de beperkte ruimte dient u zich echter wel op te geven voor 26 maart. Dit kan door een mailtje te sturen naar: lezing@rpvoostachterhoek.nl of te bellen met 0544-371321.