Tonnie Zieverink (links) en Marco Frank presenteren het affiche. Foto: Theo Huiijskes
Tonnie Zieverink (links) en Marco Frank presenteren het affiche. Foto: Theo Huiijskes Foto: Theo Huijskes

Twee continenten op Marveldtoernooi

Vervolg van voorpagina

Kijkende naar de deelnemende teams, is de organisatie opnieuw in haar doelstelling geslaagd om het hoge niveau van de voorgaande jaren te evenaren. Deze keer maar liefst vijf nieuwe deelnemers ten opzichte van 2015, zes verschillende nationaliteiten en tevens clubs uit twee verschillende werelddelen. Twee van de deelnemende clubs zijn momenteel nog actief in de Champions League of Europa League en daarnaast zijn vier van de tien beste en succesvolste jeugdopleidingen van Europa in Groenlo vertegenwoordigd. De bestaande formule is gehandhaafd, zijnde vijf Nederlandse en zeven buitenlandse ploegen. Debutanten op het toernooi zijn SL Benfica (Portugal) en KRC Genk (België). Verder zijn Real Madrid (Spanje), RSC Anderlecht (België) en Chelsea FC (Engeland) terug van weggeweest. Right to Dream (Ghana) is van de partij om de in 2015 behaalde eindoverwinning te verdedigen. Verder is het speelschema ongewijzigd, waardoor er andermaal twee wedstrijden per poule op de vrijdagavond en drie wedstrijden per poule op de zaterdag worden gespeeld, met vervolgens op de zondag alle plaatsings- en finalewedstrijden.
Na loting kwam zaterdagmiddag de volgende poule-indeling uit de bus. Poule 1 (Pepsi): FC Twente, Feyenoord, Ajax, Chelsea FC, RSC Anderlecht, en Real Madrid. Poule 2 (DLA ICT): Sv Grol, PSV, Right to Dream Ghana, Manchester United, KRC Genk en SL Benfica.


Drie turnsters van Rap en Snel naar regiofinale

GROENLO - Zaterdag 19 maart vond de derde en laatste voorronde voor de turnsters in de vierde divisie plaats. Vanuit Rap en Snel Groenlo wisten drie turnsters zich te plaatsen voor de regiofinale op 20 april: Sem Brockotter, Marlien Schuurmans en Tessa Jans.

Bij Pupil 1 D2 werd Anouk Wolters van Rap en Snel 8e. In de categorie Pupil 2 D2 werd Maud Schuurmans 19e. Jeugd 1 D1 mondde voor Sem Brockotter uit een 9e plaats. Bij Junior E werd Marlien Schuurmans 2e. Bij Senior D ten slotte eindigden Rap en Snelsters Tessa Jans en Romy Raaben op een 4e en 5e plaats.


www.rapensnel.nl


Zwerven langs de camino Ignacio

GROENLO/AMSTERDAM - Harry van der Zant, een in Amsterdam woonachtige schrijver met banden met Groenlo, bracht enige tijd geleden het boek 'Zwerven langs de camino Ignacio …vijf eeuwen later' uit. Het boek ligt ter inzage en verkoop bij boekhandel Wiecherink in Groenlo, bij de schrijver zelf en in enkele Amsterdamse boekwinkels. Het is een boek voor wandelaars, pelgrimgangers en spirituele zoekers. Harry van der Zant geeft ook lezingen over de tocht en het boek.