Auto Kolkman. Foto: Theo Huijskes
Auto Kolkman. Foto: Theo Huijskes

Auto Kolkman is helemaal bij de tijd

"Aan alle wensen van de klant voldoen!"

Door Theo Huijskes

GROENLO - Auto Kolkman in Groenlo is reeds decennialang een begrip en dat niet alleen in het vestingstadje Grolle zelf, maar in de gehele regio. Het moderne, van alle specialiteiten voorziene autobedrijf van Victor Rensen is gevestigd op de hoek Borculoseweg-Thorbeckestraat in Groenlo.

Eigenaar/ondernemer Rensen voelt zich helemaal op zijn plek in Groenlo. Als geboren Achterhoeker heeft Rensen bovendien op verschillende plekken in de regio in de autobranche gewerkt en kent dientengevolge als geen ander de cultuur, de omgang met elkaar en bovenal de taal van de streek.

Victor Rensen: "Ons klantennetwerk bevindt zich in een straal van 10 tot 15 kilometer rond Groenlo. Dit betekent dat wij met name plaatselijk en regionaal onze klantenkring proberen te versterken, waarbij de verkoop van auto's via internet niet uit de weg wordt gegaan. De klanten moeten zich hier thuis voelen en ook graag hier willen blijven."
Merkspecialist Auto Kolkman is helemaal gericht op de bekende merken Peugeot en Citroën, maar heeft tevens veel kennis en vaardigheden in huis ten aanzien van overige automerken.

"Als houder van het PCA-dealerschap, dat staat voor Peugeot Citroën Association, zijn onze specialisaties helemaal afgestemd op beide merken. Daarnaast kunnen wij op tal van terreinen, zoals lease- c.q. financieringsmogelijkheden, en dat voor zowel nieuwe als gebruikte auto's, autoverzekering en zeker onderhoud en reparatie aan alle wensen van onze klanten voldoen. Het is daarbij belangrijk dat de leasemaatschappijen steeds meer openstaan voor onderhoud door merkspecialisten en de dealer buiten de deur willen zetten. Iets wat in de meeste landen van Europa al gemeengoed is. Het gevolg hiervan is dat wij door de leasemaatschappijen worden benaderd, omdat de kwaliteit als PCA- groep en ons Autoservice Netwerk garant staan voor service op dealerniveau en dit ook nog eens onder veel gunstigere voorwaarden."

Rensen glundert wanneer hij verhaal doet over de nieuwe, tevens mobiele website van het bedrijf. "Een bijzonder klantvriendelijke en daardoor voor iedereen uitnodigende site, die niet alleen up-to-date is, maar bovenal uitblinkt vanwege de vindbaarheid van occasions. Voor de klanten, die op zoek zijn naar een occasion, kunnen wij mede daarom veel betekenen. Door onze uitstekende contacten in het gehele land, hebben wij continu zowel in- als overzicht met betrekking tot de autovoorraden bij tal van collega-autobedrijven. Het is voor ons derhalve mogelijk om op ieder moment te beschikken over een voorraad van circa tweeduizend auto's."