Leerlingen van De Ni-je Veste voor de hoofdingang van De Molenberg. Foto: PR
Leerlingen van De Ni-je Veste voor de hoofdingang van De Molenberg. Foto: PR Foto: PR

Pasen Ni-je Veste en Molenberg

GROENLO - Leerlingen van de Groenlose basisschool De Ni-je Veste hebben woensdag 23 maart een bezoek gebracht aan De Molenberg. Een begeleider doet verslag van deze bijzondere ontmoeting tussen twee ver uit elkaar liggende generaties.

"Wat mooi om te zien! Als ouderen terugdenken aan hun eigen schooltijd, was het de hele dag leren. Tegenwoordig proberen we op de Ni-je Veste de kinderen ook iets meer mee te geven. Vanuit een stuk maatschappelijke betrokkenheid willen we kinderen laten zien hoeveel plezier je anderen kunt geven. Soms met een klein gebaar.
Alle leerlingen van basisschool de Ni-je Veste Wheme zijn de afgelopen weken druk geweest met het maken van Paaskaarten. Niet voor henzelf, maar voor de bewoners van de Molenberg. Groep 5/6, de groep van juf Loes, had de eer om deze kaarten woensdag 23 maart te bezorgen.
Na een frisse wandeling werden de jongens en meiden op de Molenberg hartelijk ontvangen door de activiteitenbegeleidsters. Na het voorstellen, het ophangen van de jassen en het verdelen van de groepen stonden de leerlingen te popelen om als postbode te fungeren.
Nieuwsgierig en aftastend kwam de groep via de ondergrondse tunnel, een attractie op zich, terecht in een zaal. Enthousiast werden de eerste handen geschud en de wenskaarten afgegeven. Zowel jong en oud waren verrast door elkaars aanwezigheid. De bewoners genoten zichtbaar van de visite en waren soms tot tranen toe geroerd. Naast het bezorgen van de kaarten hebben de leerlingen ook veel gezongen in de huiskamers en in de hal. Niet onverdienstelijk, want ze werden rijkelijk beloond met paaseitjes! Onder de indruk en voldaan genoot groep 5/6 na alle werkzaamheden van een welverdiend glas ranja.
Lieve bewoners en medewerkers van De Molenberg, namens de school ontzettend bedankt voor de onvergetelijke ochtend."