Het pand (rechts) waarin binnenkort Markt 2 wordt gevestigd. Foto: Theo Huijskes
Het pand (rechts) waarin binnenkort Markt 2 wordt gevestigd. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Nieuwe horeca en nieuwe brouwer in aantocht

Markt 2 hoopt begin juli deuren te openen

Door Theo Huijskes

GROENLO - Niet alleen als vesting- en uitgaansstadje gaat Groenlo zich verder profileren, maar ook als toeristische trekpleister. Het door het gemeentebestuur van Oost Gelre vastgestelde Programma Stad Groenlo (PSG), en dan met name de daadwerkelijke uitvoering van dat programma, heeft daarvoor reeds de nodige injecties gegeven.

In het vervolg op al die injecties wordt verder in de loop van dit jaar een toeristische verbinding aangelegd van het vakantiepark Marveld Recreatie met het centrum van Groenlo, waarbij de heraanleg van een gedeelte spoorbaan nabij het gerestaureerde stationsgebouw wordt meegenomen. Ook schijnt naar aanleiding van allerlei berichtgeving de komst van een ambachtelijke bierbrouwerij steeds meer vorm en inhoud te krijgen. Daarnaast krijgt het monumentale pand op de Markt in Groenlo, waarin tot voor kort 't Grols Gemack was gehuisvest, een nieuwe in dit geval horecabestemming met de naam Markt 2.

Groenlo en bier
In de onlangs gepresenteerde, overigens nog door de gemeenteraad van Oost Gelre vast te stellen, actualiseringsnotitie met betrekking tot de gang c.q. stand van zaken inzake het Programma Stad Groenlo, heeft het college van B&W aangegeven een mogelijk initiatief tot de vestiging van een ambachtelijke bierbrouwerij in Groenlo te zullen stimuleren en daar waar mogelijk te faciliteren.


Lees verder op pagina 7