Hein Freijer (midden) bij de fancy fair in het najaar van 2015 winnaar van een hoofdprijs. Foto: Theo Huijskes
Hein Freijer (midden) bij de fancy fair in het najaar van 2015 winnaar van een hoofdprijs. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Fancy fair bij sv Grol

GROENLO - Mensen die nieuwsgierig zijn en mensen die houden van een gokje in het leven, zijn zaterdag en zondag weer van harte welkom in het Sportcafé op sportpark Den Elshof in Groenlo. Al is het alleen maar om de gezelligheid te proeven, tijdens de 42e editie van de fancy fair van de VSVG.

Door Theo Huijskes

VSVG staat voor Vrienden van Sportvereniging Grol, in 1985 opgericht en niet meer weg te denken binnen de Groenlose voetbalclub. VSVG-voorzitter Geert Jan Stokkers kijkt er weer naar uit. "Het is iedere keer een groot feest, vooral op zondag na de thuiswedstrijd van Grol 1 (deze keer tegen Concordia Wehl; ThH) tijdens de befaamde derde helft."

Stokkers zegt ontzettend veel respect te hebben voor het team, dat iedere keer weer de organisatie voor haar rekening neemt. "Ik geef dan wel een reactie als voorzitter, maar eigenlijk is binnen onze groep de functie van voorzitter helemaal niet belangrijk. Wij doen het namelijk met z'n allen. Naast talrijke vrijwilligers in de afgelopen ruim dertig jaar zijn dat nu, naast mijn persoontje: Jan Schut, Annemarie Groot Zevert, Astrid Woertman, Joke Hummelink, Marcel Rooks, Hennie Wildenborg, Rik van Dongeren en Rogier Koppe. En dan heb ik het nog niet eens over al degenen die spontaan bijspringen om te helpen. Allemaal mensen met een echt blauw-wit Grolhart."

Start op zaterdag
Met de voorjaarseditie van de fancy fair wordt op zaterdagmiddag 2 april een begin gemaakt om ook de oudere jeugdelftallen en de zaterdagteams van de voetbalclub Grol in de gelegenheid te stellen een gokje te wagen.

Wat zondag 3 april betreft, hoopt het VSVG-bestuur andermaal op een Super Sunday met een overwinning van Grol 1 op Concordia W 1, met als trainer Henry Golstein, van medio 2007 tot medio 2011 hoofdtrainer/coach van Grol.