Foto: PR
Foto: PR Foto: pr

Old Grolsen stomen weer op naar veste Grol

GROENLO - De leden van de legendarische Club van Old Grolschen komen op zondag 10 april weer samen in hun geliefde vaderstad. Twee keer per jaar komen ze in Groenlo bijeen, in het voor- en het najaar.

Door Ferry Broshuis

Op zondag 10 april begint de bijeenkomst in De Lange Gang waar na een welkom en een kopje koffie eerst de ledenvergadering wordt gehouden. Op de agenda staat de benoeming van twee nieuwe bestuursleden ter vervanging van secretaresse Gemma Raats en van PR-man Herman Groot Kormelink, die op 23 november vorig jaar is overleden.
Het bestuur stelt voor als secretaris te benoemen Ton Notten uit Doetinchem. Ton Notten had aanvankelijk toegezegd voor een jaar de taak over te nemen, maar het bevalt hem inmiddels al zo goed dat hij in deze functie graag doorgaat. Voorts wordt voorgesteld Joop Meulenbeek uit Elst aan het bestuur toe te voegen.

Programma
Na een lunch begint dan het eigenlijke programma met een wandeling naar stadscafé en botenhuis Welgelegen aan de Ruurloseweg. De leden kunnen genieten van dit geheel gerenoveerde en fantasievol en stijlvol verbouwde horecabedrijf. Vervolgens kan met een van de fluisterboten een grachtentocht worden gemaakt en dat is, zo blijkt uit vele reacties, een geweldige beleving.

Samenzijn
Terug in De Lange Gang wordt een aantrekkelijke verloting gehouden en zijn ook andere Grollenaren van harte welkom om samen met de Old Grolschen herinneringen op te halen en nieuwtjes uit te wisselen; want de Old Grolschen willen natuurlijk alles weten van hun zo geliefde vaderstad.
Om 18.00 uur volgt dan het diner als afsluiting van de dag.

Jubileum
De verloting die op zondag 10 april wordt gehouden dient een belangrijk doel: geld bijeen brengen voor de viering van het 40-jarig bestaan in november.
Aankomend secretaris Ton Notten deelt desgevraagd mee, dat het jubileum bepaald niet ongemerkt voorbij zal gaan. Het was Theo Kaak die destijds in 1976 het initiatief nam tot de oprichting van de Club van Old Grolschen, een bijzonder en uniek initiatief want er is vrijwel geen stad die een dergelijke vereniging kent. Dat betekent dat iemand die in Groenlo heeft gewoond en moet vertrekken toch blijkbaar heel vaak die bijzondere band met het vestingstadje behoudt.
Ton Notten: "Zoals bij bijna elke club heeft ook de Club van Old Grolschen te maken met een dalend aantal leden. Maar gelukkig zijn er nog voldoende om door te kunnen gaan. Er zijn tegenwoordig heel veel andere mogelijkheden om contacten te leggen met oud-stadsgenoten. Maar de gezelligheid van een lijfelijke ontmoeting is onvervangbaar," aldus Ton Notten.
De jubileumbijeenkomst op zondag 9 oktober wordt gehouden bij Marveld Recreatie en het wordt ook een bijeenkomst die voor de laatste keer onder voorzitterschap staat van Iet Pothof- Moormann. Zij heeft al een lange staat van dienst en het wordt tijd het stokje over te dragen.
Degene die op 10 april de hoofdprijs van de verloting wint krijgt een gratis overnachting aangeboden in Havezate Marveld, en dat maakt de jubileumbijeenkomst van zondag 9 oktober natuurlijk nog plezieriger.


Vastenactie Ludgerusschool

ZWOLLE - De leerlingen van Basisschool St. Ludgerus hebben paaseitjes verkocht ten behoeve van het goede doel. De vastenactie heeft een bedrag van € 1.117,77 opgebracht.

Een deel van de opbrengst is dit jaar voor de scholenactie van Stichting Delta 'Delta helpt Nepal'. Juf Marijn Krabbenborg en juf Marloes Dekkers uit groep 8 van Basisschool St. Ludgerus Zwolle fietsen 11 juni aanstaande samen met andere collega's van Delta naar de top van de Alpe D'Huez. Met de opbrengst van deze actie wil de stichting een schoolgebouw realiseren, een watervoorziening en een medische post met basisvoorziening. Een deel van deze actie is ook bestemd voor de vastenactie van de MOV van de St. Paulusparochie (Missie Ontwikkeling en Vrede). En een deel komt ten goede van de eigen school voor de aanschaf van tablets.

Toppers
Er werden drie topverkopers in het zonnetje gezet. Bij de onderbouw was dit Joep te Brake met 26 verkochte zakjes en bij de bovenbouw waren dit Rachel Teselink met 36 zakjes en Nena Wielens met 48 zakjes.
De oudervereniging en het team van Basisschool St. Ludgerus-Zwolle kunnen samen met de leerlingen terugkijken op een geslaagde vastenactie.