Jeroen Koster en Niek Lansink. Foto: PR
Jeroen Koster en Niek Lansink. Foto: PR Foto: PR

Rondje Wenters van Groei & Bloei

WINTERSWIJK/OOST GELRE - Op dinsdag 12 april vindt op initiatief van Groei & Bloei een lezing plaats. Jos Korenromp neemt de bezoekers mee voor 'Een rondje Wenters'.

De uitgestrekte gemeente Winterswijk heeft een uniek coulisselandschap waarin veel natuurgebieden liggen. De aanwezigen maken een tocht door de natuur (en cultuur) van het Korenburgerveen in het westen via het noorden langs de Ratumse Beek en Willinkbeek naar de Steengroeve met de bijbehorende natuurreservaten Willinks Weust en het Heksenbos in het oosten. Vervolgens gaat de 'reis' verder via het zuiden, met het Nonneven, de Borkense Baan en het Wooldse Ven weer terug naar het noorden. Hierbij is veel aandacht voor het oude agrarische landschap (met historische beelden van de uitgestorven Ortolaan) en beelden van de karakteristieke Winterswijkse boerderijen.
Veel beelden zijn in de loop der jaren vastgelegd op dia`s, die voor deze presentatie zijn gedigitaliseerd. Het geheel is voorzien van door Korenromp zelf opgenomen natuurgeluiden.

Deze lezing wordt gehouden in Winterswijk bij café-restaurant Bulten, Parallelweg 72 en begint om 19.30 uur.
Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro inclusief een kopje koffie.


District East organiseert een nieuw dance event: 'Magic' in City Lido

GROENLO - District East is een evenementenbureau dat zich focust op elektronische dance muziek. De organisatoren zijn twee jeugdvrienden, Niek Lansink en Jeroen Koster, beiden geboren in Groenlo. Zij organiseren op zaterdag 9 april 2016 het dance event 'Magic' in City Lido.

Tijdens het eerste event Magic komen er maar liefst 14 DJ's. Er zijn drie zalen ter beschikking met een 'glow in the dark'-aankleding. Er zal house, hardstyle en techno gedraaid worden. De grote zaal is voorzien van een groot ledscherm, lasershow en cocktailbar; daarmee zijn volgens de organisatoren alle ingrediënten aanwezig voor een 'magische avond.'
De heren van District East hebben de ambitie om in de toekomst een outdoor dancefestival te organiseren in de omgeving van Groenlo met naar eigen zeggen: "Dingen doen die nog nooit gedaan zijn. Experimenteren met de aankleding en live acts. Events en horeca op een unieke manier samenbrengen".

De eerste editie van Magic vindt plaats op zaterdag 9 april vanaf 22.00 uur in City- Lido. De headliners zijn DJ Jean, Sound Rush, Jason Payne en DJ Thera. De online kaartverkoop is €15,- ex fee en de leeftijd is 18+. Meer informatie kun je vinden op Facebook onder het event Magic of via District East Events.