Vlnr. Ron Wassink (Hacron), Chris Frenken (gemeente Oost Gelre) en wethouder Vincent van Uem. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Ron Wassink (Hacron), Chris Frenken (gemeente Oost Gelre) en wethouder Vincent van Uem. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Enthousiaste reacties op nieuw buurtplein

GROENLO - "Dit nieuw ingerichte plein is bijzonder geschikt om elkaar te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen en misschien ook wel om tot nieuwe ideeën en wensen te komen," zegt wethouder Vincent van Uem bij de opening van het vernieuwde plein tussen de Karel Doormanstraat en de Evertsenstraat. "Wij ondersteunen dit soort burgerinitiatieven van harte, dit is ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid in de woonwijk."

Door Kyra Broshuis

Het verpauperde plein, dat bestaat uit twee voormalige en verwaarloosde plantsoenen, was de buurtbewoners al jaren een doorn in een oog. Door een gezamenlijk plan van de bewoners, de gemeente Oost Gelre, infrabedrijf Hommelink en Hacron Groen is het gebied nu een prachtig buurtplein geworden.

Plein nog niet af
Ron Wassink, regio-uitvoerder Oost Gelre van de Hacron vertelt dat het plein nog niet helemaal af is. "Maar dat gaat absoluut goed komen. Het goede weer komt eraan en dan zal je zien dat het gras en het andere groen in no time opkomt. We hebben een fijne samenwerking gehad met de buurt en de gemeente, het resultaat mag er absoluut zijn."
Namens de Hacron krijgen de buurtbewoners een speciale knikkertegel. De aanwezige buurtkinderen krijgen zakjes met knikkers zodat er ook echt gebruik gemaakt zal worden van het nieuwe plein.

Plaatsen laatste planten
Om het plein helemaal compleet te maken, mogen de buurtbewoners zelf de laatste planten en bloemen plaatsen. Regerend adjudant én buurtbewoner Christof Elsinghorst trakteert de aanwezigen op een biertje om de opening nog wat meer op te fleuren. Het plein is één van de vele burgerinitiatieven die in Groenlo van de grond komen. "Precies zoals we dat graag zien," aldus de wethouder.

Buurtkinderen helpen bij de laatste plantjes. Foto: Kyra Broshuis
Buurtkinderen helpen bij de laatste plantjes. Foto: Kyra Broshuis