14 kinderen die samen muziek maken. Foto: PR
14 kinderen die samen muziek maken. Foto: PR Foto: PR

Concert MVG en Muziek Maak Je Samen

GROENLO - Maandag 11 april is er een afsluitend concert van Muziekvereniging Groenlo (MVG) en onder andere de kinderen van 'Muziek Maak Je Samen'.

Veertien kinderen van verschillende basisscholen uit Groenlo zijn in januari begonnen met de cursus 'Muziek Maak Je Samen'. Deze cursus wordt georganiseerd door Muziekvereniging Groenlo. Bas Konings, dirigent van de jeugdorkesten Eigenwijs en de Muziekfabriek, verzorgt alle lessen. Tijdens deze lessen hebben de kinderen de basisbeginselen geleerd van noten lezen, het klappen van ritmes en blokfluiten. En elke les kwam er een lid van de vereniging langs om uitleg te geven over een instrument uit het harmonieorkest. Net als vorig jaar werd er tijdens de lessen gebruik gemaakt van 'p-instruments'. De muziekvereniging had vorig jaar een trombone, trompet en twee klarinetten van plastic aangeschaft. Deze instrumenten zijn aantrekkelijk voor kinderen; en om er op te kunnen spelen hebben ze toch de techniek nodig die voor een echt instrument ook nodig is. De kinderen hebben de instrumenten allemaal een week mee naar huis gekregen om te oefenen.

Om de kinderen de gelegenheid te geven te laten zien en horen wat zij allemaal hebben geleerd, staat er op maandag 11 april een concert gepland. De kinderen van 'Muziek Maak Je Samen' hebben een belangrijke rol tijdens dit concert, maar er treedt nog meer jeugd van de muziekvereniging op. Naast de eerder genoemde jeugdorkesten Eigenwijs en de Muziekfabriek, staan ook de jongste slagwerkers van Snuffle op het podium voor een optreden.

Het concert wordt gegeven in CC De Bron. De aanvang is 19.00 uur en de entree is gratis.