Jonna Groot Zevert uit Groenlo mocht plaatsnemen op het podium. Foto: PR
Jonna Groot Zevert uit Groenlo mocht plaatsnemen op het podium. Foto: PR Foto:

Tweede plek voor judoka Jonna Groot Zevert

REGIO - Afgelopen zaterdag 2 april was Nippon Judo Achterhoek met 20 judoka's aanwezig in de Topsporthal De IISPA voor het het 5e Urenco Toernooi in Almelo. Jonna Groot Zevert uit Groenlo behaalde een tweede plaats. Een prima prestatie, gezien het feit dat er ruim 500 judoka's uit binnen en buitenland meededen aan dit internationale toernooi.

Zo was er een eerste plaats voor Naomi Loffeld en Niek Geleijnse uit Ruurlo, Thom Tiedink Borculo, Annemijn Salomons (Hengelo Gld), Fabienne Enklaar (Lochem) en Suze Assendelft (Lochem). Een tweede plaats voor Jonna Groot Zevert en Ilsa Beeftink (Zelhem). Derde plaats voor Luuk van Nieuwland (Hengelo) en een vierde plaats voor de twee judoka's Hieke Bielderman (Vorden) en Rik Koppelman (Rietmolen).
Met elf gewonnen prijzen kijken de coaches Antoinette Hennink, Ronald Enklaar en Ricardo Chirco tevreden terug op een mooie judo dag.


Gelijkspel voor Dames 2 HV Grol

GROENLO - Op zondag 3 april speelde Grol dames 2 uit tegen Pacelli Zieuwent. Deze laatste handbalwedstrijd van het seizoen ging niet zozeer meer om de plek in het eindklassement, maar toch wilden de dames van Grol de laatste twee punten graag mee naar huis nemen.

Pacelli opende de score met een doelpunt van de middenopbouwster. Daarna kwam Grol echter terug. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar de dames van Grol wisten toch uit te lopen tot een voorsprong. Met name door goed samenspel wisten de dames de rust in te gaan met een stand van 8-12. Na de rust kwam Grol moeilijk weer in het spel. Er werden veel aanspeelfouten gemaakt. Hierdoor wist Pacelli in te lopen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 16-16 gelijkspel. Toch nog 1 punt mee naar Groenlo en op een mooie tweede plek in de competitie geëindigd.

Dames 3
Ook op zondag 3 april speelde dames 3 van Grol uit tegen VIOS in Beltrum. Dit was een belangrijke wedstrijd, de strijd om de 3e plaats in de poule. Maar daarnaast ook een historische wedstrijd, het was de laatste wedstrijd van Hans Rouwmaat als coach van dames 3 van HV Grol. Hij en zijn vrouw José, tevens steun en toeverlaat van het team, werden dan ook even in het zonnetje gezet en bedankt voor de inzet tijdens al die jaren.
De wedstrijd startte en de dames van VIOS wisten de 0 al snel van het scorebord te krijgen. Hoewel de dames van Grol adequaat reageerden en sterk verdedigden, werd er door middel van diverse wissels en meerdere cirkelspeelsters toch af en toe gescoord door VIOS. De dames van Grol wisten in de aanval helaas niet terug te komen waardoor een ruststand van 4-0 te zien was op het scorebord in het voordeel van VIOS. De dames van Grol bespraken de punten van verbetering en pepten elkaar op. Na de rust wist Elske klein Gunnewiek ook bij Grol de 0 van het scorebord te krijgen, waardoor ze er opnieuw voor gingen. Helaas misten de Grol-dames de schotkracht en beweeglijkheid in de aanval om de achterstand in te halen. Ondanks een mooie rake penalty van Dion Udo wist VIOS uit te lopen en eindigde de wedstrijd in een eindstand van 11-5 in het voordeel van de Beltrumse dames. Het seizoen eindigde voor dames 3 van HV Grol dus in een vierde plek in het klassement.

Foto: PR