Een beeld van de Pfeifer Challenge 2015. Foto: PR
Een beeld van de Pfeifer Challenge 2015. Foto: PR Foto: Theo Huijskes

Première film over de Pfeifer Challenge 2015

GROENLO - Vrijdag is het eindelijk zover. In het Grolse City Lido vindt de première plaats van de film over de in augustus 2015 gehouden Pfeifer Challenge. De aanvang van deze voorstelling is 20.00 uur en de toegang is gratis. Het is de Groenlose filmmaker Patrick Tilley, die vorig jaar meereisde naar Parijs en weer terug naar Groenlo, om zo het totale verloop van een unieke onderneming vast te leggen in de film Pfeifer Challenge, Cycling for KiKa.

Door Theo Huijskes

Patrick Tilley beleefde van dichtbij de ontberingen die de twaalf renners doormaakten en maakte er een film over. Met het zien van de film kunnen de belangstellenden vrijdag eveneens van heel dichtbij meemaken hoe de Pfeifer Challenge van vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2015 verliep. In een wervelende en tegelijkertijd prestatief hoogstaande, drie kwartier durende impressie, zal Tilley de belangstellenden aan de hand meenemen, te beginnen met de nachtelijke start in de Limburgse hoofdstad Maastricht. Vervolgens zie je de twaalf mannen zwoegen in de Ardennen, beleef je de aankomst bij de Eiffeltoren in Parijs en voel je hoe loodzwaar de terugtocht naar Groenlo was. Tot slot is daar natuurlijk de massale aankomst op de Markt in Groenlo. Tilley wisselt indrukwekkende beelden af met aangrijpende verhalen van de renners.

Zoals bekend was de Pfeifer Challenge al met al een monsterklus, die het uiterste van de twaalf goedgetrainde en voorbereide renners vroeg. De mannen moesten in één ruk binnen 36 uur een afstand van 1.000 kilometer afleggen. De Challenge werd een groot sportief succes met als hoogtepunt een geweldige ontvangst op de Markt in Groenlo en de donatie van bijna zestigduizend euro aan KiKa oftewel de Stichting Kinderen Kankervrij.

De mannen die dit, mede dankzij voorbeeldig teamwork, gepaard gaande met een grondige voorbereiding en tijdens de tocht een professioneel begeleidingsteam, hebben mogelijk gemaakt zijn: Bas Broshuis, Maurice Gelinck, Arnold Harbers, Eddy Lamers, John Ligtenberg, Bobby Mellendijk, Jacky Mellendijk, Sander Olijve, Gerrit Pfeifer, Francesco Rave, Arjan Ribbers en Niels Rondeel. De uitdaging werd mede een groot succes, omdat alles was afgestemd op een succesvolle uitvoering van deze eigenlijk onmenselijke uitdaging. Dat hierbij de veiligheid en gezondheid van het dozijn coureurs te allen tijde voorop stond, moge duidelijk zijn. Vandaar dat een omvangrijke begeleidingsstaf de tocht vanaf het begin tot het eind van dichtbij volgde. Het ging hierbij onder andere om een arts met verpleger (inclusief ambulance), twee fysiotherapeuten, twee mechaniekers, een kok en verder ook een fotograaf, filmer, alsmede digitale specialisten.

Vrijdagavond ligt bij City Lido de rode loper klaar om het volledige team met aanhang, supporters, sympathisanten en andere belangstellenden te ontvangen voor een galavoorstelling van de film. Na de voorstelling is het party-time en neemt een diskjockey de regie van de avond over. Alle ingrediënten voor een bijzonder gezellige avond zijn er. De drankjes zijn voor eigen rekening, maar de entree is gratis. En ook nu gaat de meeropbrengst van de avond weer naar het goede doel KiKa.