Leerlingen van De Ni-je Veste hebben het elektricitieitshuisje versierd. Foto: PR
Leerlingen van De Ni-je Veste hebben het elektricitieitshuisje versierd. Foto: PR Foto: PR

Elektriciteitshuisjes krijgen opknapbeurt

GROENLO - Naast de speeltuin in de Wilhelminastraat staat sinds vrijdag het eerste beschilderde elektriciteitshuisje van Elektriciteit in de Wijk. Leerlingen van basisschool De Ni-je Veste hebben samen met twee kunstenaars duurzame symbolen op het huisje geschilderd in het kader van de zonnepanelen op hun school. Tijdens de tweede editie van Elektriciteit in de Wijk, een initiatief van Slim Opgewekt, worden vier elektriciteitshuisjes van Liander beschilderd in Groenlo.

Ben Bomers, directeur van de basisscholen De Ni-je Veste en St. Willibrordus school is enthousiast: "Het is bijzonder om te zien hoe Slim Opgewekt onze leerlingen blijvend bewust maakt over duurzaamheid."
De leerlingen bedenken tijdens workshops opgewekte teksten over duurzaamheid en ontwerpen zelf sjablonen. Kunstenaars Kenneth Letsoin en Krista Burger van Locatie Spatie begeleiden de leerlingen hierin. Krista: "Kinderen vertalen duurzaamheid naar concrete voorbeelden."
Buurtbewoners reageren positief op het kunstwerk van de leerlingen. Voorbijgangers steken hun duim op of knikken goedkeurend.
Ook basisschool de Watermolen werd drie jaar geleden verduurzaamd door Slim opgewekt. Aankomende lente volgt De Ni-je Veste als derde duurzame basisschool in Groenlo.