Lucy werd in Groenlo opgehaald, in Meddo volgde een lawaaioptocht. Foto: PR
Lucy werd in Groenlo opgehaald, in Meddo volgde een lawaaioptocht. Foto: PR Foto:

Juf Lucy zegt basisschool 't Kempken gedag

MEDDO - Na bijna 22 jaar trouwe dienst heeft juf Lucy een hele generatie zien opgroeien. "Vooral de sfeer in de klas en mijn collegae zal ik erg missen," zegt Lucy Stöteler, juf van basisschool 't Kempken in Meddo, die met pensioen gaat.

Op 1 april nam juf Lucy afscheid. 's Morgens werd ze thuis in Groenlo opgehaald waarna een lawaaioptocht volgde door Meddo. De dag werd vervolgd met een feestelijk programma, verzorgd door de kinderen. Ouders en genodigden konden afscheid nemen tijdens de receptie. Lucy nam de laatste jaren nog vier ochtenden groep drie voor haar rekening: "Als je gewend bent om fulltime een klas te hebben, dan is het wel heel relaxed om zo af te sluiten."
Lucy Stöteler behaalde haar diploma in 1972 en werkte onder meer in Beltrum, Harreveld en Rekken. Ze kwam in 1994 op 't Kempken terecht waar ze begon in groep 1-2 en daarna een hele generatie kinderen in groep drie leerde lezen en schrijven. "De sfeer in de klas is het belangrijkste," volgens Lucy. Ze hield van uitdaging en was niet bang voor vernieuwing in het onderwijs. Ze was erbij toen het digibord z'n intrede deed en en ook toen recent het totaalonderwijs werd ingevoerd. Ze vond dit inspirerend en pakte het snel op. Ook het contact met de ouders was haar lief. "Ouders zijn in Meddo erg bij de school betrokken, daar moet je zuinig op zijn." De laatste jaren heeft Lucy wel gemerkt dat het bijkomen na een dag school meer tijd kost. "Het is mooi geweest, maar 't Kempken is een fantastische school, waar ik altijd met veel plezier gewerkt heb."
Ze schonk de leerlingen van 't Kempken een mooie lindeboom met een bankje eromheen voor op het schoolplein. "Zo hebben ze een duurzaam cadeau dat nog jaren doorgroeit. En als er iemand op het bankje zit denken ze aan mij."