Fons en Anke Sprenkelder met rechts personeelslid Tom Krabbenborg. Foto: Theo Huijskes
Fons en Anke Sprenkelder met rechts personeelslid Tom Krabbenborg. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Officiële opening Fons Sprenkelder Tweewielers

Met open dagen op vrijdag 15 en zaterdag 16 april

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - De verbouwing en uitbreiding is afgerond. En daarom wordt Fons Sprenkelder Tweewielers aan de Mozartstraat in Lichtenvoorde op vrijdag 15 april officieel geopend. Het ondernemersechtpaar Fons en Anke Sprenkelder wil met het houden van een tweetal open dagen al hun klanten, alsmede andere belangstellenden uit Lichtenvoorde en omgeving, op die manier bij dit feestelijke moment betrekken.

In de nieuwe en ruime showroom, vol met fietsen, bromfietsen en scooters, kijken Fons en Anke Sprenkelder elkaar aan. De een zegt het en de ander denkt het: "Het heeft allemaal lang geduurd, maar samen hebben wij nu een modern bedrijf, waarbinnen wij goed uit de voeten kunnen en waar het voor onze klanten en andere belangstellenden goed vertoeven is."
Samen met personeelslid Tom Krabbenborg uit Zieuwent vormen Fons en Anke een hechte drie-eenheid. Daar waar Fons als grondlegger de leidinggevende is, verzorgt Anke de boekhouding en administratie en legt Tom zich toe op allerlei reparatie- en andere werkzaamheden.
"Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken," vertelt de in Mariënvelde geboren Fons Sprenkelder. Reeds als 12-jarige ben ik in dit werk gestapt en via het in loondienst werken op diverse locaties in deze regio, alsmede 10 jaar in de aan deze branche gerelateerde groothandel, ben ik hier in 1988 van start gegaan met een eigen reparatiezaak voor fietsen, bromfietsen en motoren annex verkoop van onderdelen. Dit betekent dat ik al met al bijna 50 jaar in dit nog altijd boeiende vak werkzaam ben. In 1995 hebben wij hier een verbouwing doorgevoerd om vervolgens in 2015 de naastgelegen showroom van voorheen Garage Cuppers aan te kopen. Deze transactie zorgde voor 450 extra vierkante meters, waardoor er niet alleen royale, maar ook erg werkbare ruimtes, inclusief een nieuwe entree en ontvangstruimte met balie gecreëerd konden worden. Wij zijn op deze manier helemaal klaar voor de toekomst en ontvangen bestaande en nieuwe klanten met heel veel plezier!"
Het echtpaar Fons en Anke Sprenkelder, 37 jaar met elkaar getrouwd en de (groot)ouders van twee kinderen en bijna drie kleinkinderen, is blij en tegelijkertijd trots dat men de klanten tegemoet kan treden en bedienen op een wijze die helemaal past bij de huidige tijd.
Na de officiële opening gaat op vrijdag 15 april de open dag van start om 10.00 uur en deze duurt tot 20.00 uur. Op zaterdag 16 april is de dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er zal dan een elektrische fiets onder de bezoekers worden verloot en verder wordt er van 19 tot en met 23 april gedurende vijf dagen voor de liefhebber een aantrekkelijke actie gehouden.