Luc Nijhuis (links) en Jochem Beunk op de roze PigPop-bolide. Foto: Henri Walterbos
Luc Nijhuis (links) en Jochem Beunk op de roze PigPop-bolide. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Jochem Beunk nieuwe voorzitter PigPop

PigPop na zes jaar nog steeds vernieuwend

Door Henri Walterbos

BELTRUM - "Ieder dorp heeft zijn eigen festival. Dat willen we in Beltrum ook." Om deze reden begonnen enkele enthousiaste Beltrummers zes jaar geleden met het organiseren van dat eigen festival. Het moest wel een festival worden met een eigen identiteit. Niet een look-a-like of aftreksel van een reeds bestaand festival.

Muziek en veel meer in drie tenten

Vijf jaar later kan gerust gesteld worden dat Beltrum met PigPop haar eigen festival heeft, dat als een blijvertje beschouwd kan worden. Bovendien oefent het festival door haar opzet, sfeer en muziekprogrammering een sterke aantrekkingskracht uit op liefhebbers van een avondje lekkere livemuziek in een gemoedelijke sfeer. Sander Esselink besloot dat het na vijf edities welletjes was met het voorzitterschap, en droeg de voorzittershamer over aan Jochem Beunk. Met hen vormen Marco Krabbenborg, Joost Klein Gunnewiek, Roy Nijbroek en Robert Huinink het bestuur van PigPop dat plaatsvindt op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 mei.

Evalueren
Samen met secretaris Luc Nijhuis verkent Jochem het terrein van café Halfweg, de plek van het festival. Beide heren krijgen er zin in als ze op het dak van hun roze PigPop-bolide, midden op het terrein staand, om zich heen kijken. "Ieder jaar evalueren we de laatste editie en passen altijd wel weer iets aan om fris en vernieuwend te blijven," vertelt de kersverse voorzitter. "Nieuwe impulsen zijn altijd goed. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld het volleybaltoernooi naar de vrijdagavond verplaatst. Dat toernooi heeft nooit gebracht wat we er van hoopten, vanwege allerlei verplichtingen van mensen en de dag zat al behoorlijk vol. In het café hebben we dezelfde avond het 'sponsorcafé, een avond voor onze sponsoren. We hopen beide onderdelen om 21.30 uur afgesloten te hebben, zodat iedereen gezellig naar de tent kan gaan waar we een leuk muziekprogramma hebben met de Beltrumse formatie After Shock 2.0 en DJ Provo. Bovendien gratis entree vrijdagavond."

Zaterdag
Op de traditionele zaterdag van PigPop uiteraard de vaste ingrediënten: het voetbaltoernooi, in de vorm van een 'bubbelbaltoerooi' voor 10- tot 18-jarigen, het Biggenparadijs, Pigs on stage, de ouderenbingo met muzikale omlijsting van de Beltrumse Harmonicaclub en vogelschieten van de Wannahaves.
Vanwege succes geprolongeerd is Concordia meets PigPop, waarin de Beltrumse muziekvereniging in de opmaat naar het avondprogramma op haar eigen wijze een uitstapje maakt naar pop/rock. Nieuw op PigPop is het grote FIFA-toernooi, voor alle leeftijden, in één van de drie tenten. Afgelopen jaar een groot succes, en vandaar dit jaar weer.

Diverse muziekstijlen
Zaterdagavond heeft PigPop een meer dan aansprekende muziekaffiche. Wat te denken van Poor John, de Twentse broers Jacco en Lennard Kiezenbrink, afgelopen jaar nog het voorprogramma van Normaal in Beltrum, de Skaggerz (party-reggae-ska-punk uit Rotterdam), Hot Stuff (Achterhoekse disco-motown-soul formatie) en The Unforgiven (Metallica Tributeband).
Op een hedendaags festival mag dance niet ontbreken. PigPop biedt in deze soort Beatcrooks (pompende beatsounds), Pete Sebastien (electronische muziek) en Jack Helms (Dancemuziek van Joost Helmers uit Beltrum).


www.pigpop.nl