Aanvoerder Bob Groot Kormelink (rechts) slaat de aanval van Ruurlo af.
Aanvoerder Bob Groot Kormelink (rechts) slaat de aanval van Ruurlo af. Foto: PR

Vios B gaat spelen
om promotie naar 3e klasse

BELTRUM - Onder het toeziend oog van bijna 500 toeschouwers wist Vios B de belangrijke maar lastige inhaalwedstrijd om de 2e periode in en tegen vv Ruurlo te winnen en hiermee een plaatsbewijs binnen te halen voor promotiewedstrijden naar de 3e klasse, ook wel de koningsklasse van de Achterhoek genoemd.

Door Henri Walterbos

De jeugdige ploeg van trainer Harold Gierman liep aan het eind van de eerste helft tegen een penalty aan die benut werd door vv Ruurlo: 1-0. Na de rust werd op een bewonderenswaardige wijze de achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning. Door deze zege plaatst Vios B zich rechtstreeks voor de nacompetitie. Een groot feest in Beltrum derhalve. De trotse scheidende trainer van Vios B, Harold Gierman, vond de overwinning dik verdiend. "Het team weet wat strijden is en bovendien zit er veel voetbal in de ploeg. Vergeet niet dat het team volledig uit spelers van eigen kweek bestaat. Een hoge uitzondering in de regio." Terechte trots in Beltrum met een team dat volgens kenners in de 3e klasse zeker niet zou misstaan gezien de mix van voetbal en strijd. Verantwoordelijk voor het feestje was het team als geheel, de doelpunten kwamen op naam van Boet Leemrijze, Freek Helmers en Niek Tuinte. Midden mei zal de nacompetitie om de plaatsbewijzen voor de 3e klasse starten.