Vlnr. Arjan ter Bogt, Betsie Weikamp, Jan Oonk, Martijn van Beckhoven en Gerwin Nijkamp. Foto: Achterhoek Nieuws
Vlnr. Arjan ter Bogt, Betsie Weikamp, Jan Oonk, Martijn van Beckhoven en Gerwin Nijkamp. Foto: Achterhoek Nieuws Foto: Mark Ebbers

Achterhoek Nieuws en C.O.L.
verlengen sponsorcontract

LICHTENVOORDE - Achterhoek Nieuws bv en het Comité Orange Lichtenvoorde (COL) hebben hun sponsorovereenkomst verlengd. Dit werd op maandag 18 april beklonken aan de voet van de Lichtenvoordse leeuw.

Het COL is verheugd over de verlenging van het contract met sponsor Achterhoek Nieuws. Het geeft deze organisatie van de Koningsnacht en de Koningsdag meer mogelijkheden en zekerheid om de succesvolle formule van de afgelopen voort te zetten en verder te verbeteren.

Bestuurswisselingen
Het COL werd opgericht op 2 februari 2002, de huwelijksdag van het huidige koninklijk paar. Enkele jaren later werd het comité een officiële stichting. Twee mensen van het eerste uur hebben het bestuur verlaten: Norbert Doppen en Arno Boschker. Drie nieuwelingen traden toe: Steffie Dekkers, Daan Reukers en Bas Broens. Het bestuur wordt daarmee verjongd én uitgebreid.

Editie 2016
Martijn van Beckhoven van het COL is ervan overtuigd dat de 26e en 27e april ook dit jaar weer veel leuks te bieden hebben voor Lichtenvoorde. "In vergelijking met eerdere jaren is het nu wat compacter en daardoor vooral nog gezelliger. Alles vindt in principe plaats op de Markt. De hoofdact op Koningsdag is Bökkers. Voor het eerst is er dit jaar op Koningsnacht, de avond voor Koningsdag, ook live-muziek in de openlucht. De bedoeling is dat dit na dit jaar wordt doorgezet. Op Koningsdag krijgt de Sportverkiezing Oost Gelre een centralere plek; de Sportverkiezingsraad is er meer bij betrokken."


Openluchtmuseum Erve Kots:
ambachten en kinderpret

LIEVELDE - In verband met het 80 jarig bestaan van het openluchtmuseum heeft Erve Kots een activiteitenprogramma opgesteld voor dit seizoen.

's Middags zijn dit op maandag zeepketting en armbandjes maken, dinsdag knipmutsen maken, woensdag brood bakken en riesebessem maken, donderdag stoelen matten of manden vlechten, zaterdag olie slaan in de rosoliemolen. Speciaal voor kinderen is er een arrangement: 'Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?'. Dit is een educatieve puzzelroute door het museum met na afloop een verrassing van het snoephuisje. Verder zijn er workshops 'klompschilderen' en 'suikerharten maken'.
Achterhoek Spektakeltour
Op zaterdag 4 juni zal de Achterhoek Spektakeltour Lievelde aandoen en op Erve kots zijn; naast straattheater is er muziek van pop tot klassiek, een dichterspodium en als afsluiting een optreden van Boh Foi Toch.