Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Einduitslag kruisjassen seizoen 2015/2016 Stichting Grolse Kermis

GROENLO - Een geweldige laatste kaartavond was het voor het duo Martin en Appie Firing. Een serie van 1.527, 1.700 en 1.384 zorgde voor een totaal van maar liefst 4.611 punten. "Ongelooflijk, wat een kaarten kregen we. En dan kunnen we er ook wel wat mee," aldus de beide kampioenen. Ze werden 1e van de avond en algeheel kampioen met een super totaal van 25.041 punten. Dat betekent over de beste 6 kaartavonden een gemiddelde van 4.173 punten.

2e over het seizoen werden de heren Toon Hartman en Stef Klein Gunnewiek met 24.003 punten en 3e de heren Harrie Pasman en Theo te Vogt met 23.775 punten.
Aan de achtste en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen werd opnieuw door een groot aantal kaarters deelgenomen. Er moest zelfs nog een 15e tafel worden aangeschoven om alle deelnemers een plek te geven. De poedelprijs ging die avond naar Willem Zieverink en Paul Overkemping. Zij behaalden slechts 2.947 punten. 1e werden zoals al aangegeven Martin en Appie Firing met 4.611 punten, 2e Harrie Pasman en Theo te Vogt met 4.143 punten en 3e het jonge gelegenheidsduo Jos Haarlink en Martijn Rooks met 4.028 punten.

De eerste kaartavond van het volgende seizoen is op 19 september 2016.


Kinderen De Kei
verwelkomen ambtenaren

LICHTENVOORDE - Eind mei gaat de verbouwing van het gemeentehuis in Lichtenvoorde van start. Op vrijdag 22 april verhuisde de gemeentelijke organisatie naar de tijdelijke huisvesting in onder andere bredeschool de Kei.

Op maandagmorgen 25 april betrokken de ambtenaren hun nieuwe werkplek in de bredeschool. Ze werden welkom geheten door de kinderen van kinderdagverblijf de Achthoek en de kinderen van Villa Kakelbont (Zozijn), de jongste 'bewoners' van de bredeschool.
De ambtenaren werden warm onthaald door de kinderen: er was een zelfgemaakte loper uitgerold en de vlaggen hingen uit. Wethouder René Hoijtink heette zijn collega's welkom waarna er voor iedereen koffie, thee ranja en wat lekkers was om de samenwoning te vieren.

Met de inwoning van de ambtenaren is bredeschool de Kei weer helemaal bewoond. De ambtenaren betrekken het schoolgedeelte van het gebouw.
Het kinderdagverblijf van de Achthoek en Villa Kakelbont zijn gehuisvest in het achterste gedeelte van dit markante gebouw. Nu vormen de kinderen samen met de ambtenaren de bredeschool. Deze nieuwe samenwoning zal ongetwijfeld leuke en inspirerende ontmoetingen met zich meebrengen voor jong en oud.