De juffen van de scholen die de pakketten komen ophalen, uiterst rechts Jerry Wopereis van Jumbo Bennink. Foto: Kyra Broshuis
De juffen van de scholen die de pakketten komen ophalen, uiterst rechts Jerry Wopereis van Jumbo Bennink. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Jumbo Bennink verzorgt
Koningsontbijt voor basisscholen

LICHTENVOORDE- In de opslagruimte van Jumbo Bennink in Lichtenvoorde staan 63 dozen klaar. Dozen vol met ontbijtartikelen voor de leerlingen van elf basisscholen in en rond Lichtenvoorde. Een landelijke actie waar de supermarkt graag aan meedoet.

"Het gaat ook om het gezondheidsaspect," zo legt Jerry Wopereis van Jumbo Bennink uit. "We willen de kinderen graag leren dat een goed en gezond ontbijt heel belangrijk is voor de rest van de dag. Daarom bieden een uitgebreid en gevarieerd ontbijt aan, met brood, smeerkaas, kipfilet, jam, rijstwafels en melk. De combinatie van hartig en zoet beleg én het samen eten met de klasgenoten zorgt voor een gezond maar ook feestelijk begin van de Koningsdag."

Speciale wensen
Koningsdag wordt gevierd met een feestelijk ontbijt op de basisscholen en daarna een sportdag. De scholen mogen zelf bepalen hoe laat het ontbijt begint en hoe ze het verder vormgeven.
Jumbo Bennink bood de scholen de mogelijkheid om in te schrijven voor een gratis ontbijt. "Daar is enorm veel gebruik van gemaakt. Vandaag halen scholen uit Lichtenvoorde en de kleine kernen en een school uit Groenlo de pakketten op. Jumbo houdt bij het maken van de pakketten rekening met speciale wensen. Zo zijn er ook pakketten gemaakt met glutenvrij brood.

Partners
De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. De spelen worden financieel en faciliterend ondersteund door de partners: Vriendenloterij, Jumbo Supermarkten samen met leveranciers, PostNL, Rabobank, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Kinderen voor Kinderen.
Jerry Wopereis: "Jumbo stimuleert jong en oud om gezond te eten en te leven, het verzorgen van het koningsontbijt sluit hier prima op aan!"