Ans Roes legt de laatste hand aan een van haar schilderijen. Foto: Kyra Broshuis
Ans Roes legt de laatste hand aan een van haar schilderijen. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Open huis bij Atelier 't Kwastje

Eerste expositie van zeven dames

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Samen schilderen, dat wilden de deelnemers van Atelier 't Kwastje uit Groenlo graag. Daarom richtten ze 15 jaar geleden hun eigen atelier op, in het voormalige kantoor van de familie Roes aan de Beethovenstraat in Groenlo.

"Om de veertien dagen komen we hier bij elkaar." vertelt initiatiefneemster Ans Roes. "We zijn met zeven vrouwen en we hebben allemaal een hele eigen smaak en stijl."

"Heel benieuwd naar de reacties van de mensen"

In het ruime en lichte atelier hangen en staan prachtige schilderijen met inderdaad heel verschillende afbeeldingen. Om het 15-jarig bestaan van het atelier te vieren, wordt er op 14 mei aanstaande een open dag gehouden. "Ons jubileum is natuurlijk een mooie gelegenheid om eens te laten zien wat we hier allemaal creƫren. We hebben nooit eerder geƫxposeerd dus het wordt voor ons ook een spannende dag."
Tijdens het open huis worden de werken van de zeven leden van het atelier tentoongesteld. Ook is er de mogelijkheid om werken te kopen. Het gaat om meer dan 50 schilderijen met verschillende thema's, in verschillende stijlen en diverse afmetingen.
De werken van Ine Dinkelberg, Lilian Kooiker, Ria Stevelink, Anneke Koehorst, Marja Bruins, Susanne den Iseger en Ans Roes zijn op zaterdag 14 mei van 11:00 tot 16:00 uur te zien bij Atelier 't Kwastje aan de Beethovenstraat 1 in Groenlo.
"De koffie en een goed glas wijn staan voor de gasten klaar. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de mensen op onze expositie." aldus Ans Roes. "Iedereen is van harte welkom!"