Amir Haziri, Ramon Nienhuis en Jasper Bos: Eastpack. Foto: PR Eastpack
Amir Haziri, Ramon Nienhuis en Jasper Bos: Eastpack. Foto: PR Eastpack Foto: PR Eastpack

Grolse DJ's en MC bundelen krachten

GROENLO - In de Achterhoek, tot in Twente toe, zijn ze onafhankelijk van elkaar al bekend, maakten ze naam, werd menig zaal al op zijn kop gezet. Onlangs besloten de drie vrienden hun krachten te bundelen. Om elkaar te versterken, een nog groter feest te bouwen in de zalen die ze aandoen. De DJ's Ramon Nienhuis (24) oftewel Ray Montreal, Jasper Bos (23) alias 'Jay Boss', en MC Amir, in het dagelijks leven Amir Haziri (23). Alle drie afkomstig uit Groenlo. Amir vertelt over de samenwerking. "We kennen elkaar al heel lang en zijn alle drie al een tijdje bezig. We willen als Eastpack proberen zo ver mogelijk te komen. Daar willen we helemaal voor gaan. We hebben goede mensen om ons heen, dus daar kan het niet aan liggen, maar we blijven nuchtere Achterhoekers." Hoe ze zichzelf typeren? "Eastpack is een combinatie van drie jonge artiesten die een goede mix neerzetten van verschillende muziekgenres met veel interactie met het publiek," leest Amir voor uit de kersverse biografie.

Door Henri Walterbos

De samenwerking kwam min of meer toevallig tot stand. "Toen Ramon en Jasper een keer samen aan het draaien waren bij City-Lido, zag ik een microfoon liggen, die ik spontaan pakte, en de zaal een beetje opjutte met opzwepende teksten. Dat ging lekker. Van het een kwam het ander en ze vroegen me vaker mee te gaan." Nu is de rol van een DJ helder, maar wat is zijn bijdrage als MC aan het muzikale gedeelte? "Ramon en Jasper doen het perfect, bepalen welke muziek voorbij komt, maar een MC voegt nog wat extra energie toe aan de nummers. Je moet natuurlijk wel een brede muziekkennis hebben en je hebt als MC een belangrijke verantwoording. Je kunt niet alles uitkramen. Niet opruiend of agressief, wat er ook gebeurt. We zijn gewoon twee toffe DJ's en een energieke, gekke MC, zeg maar gerust," omschrijft Amir het samenwerkingsverband lachend.

Eigen mixen
Hun reputatie was voor de totstandkoming van Eastpack al goed te noemen. Ze hopen er als Eastpack de vruchten van te plukken. Elk feestje stuwen ze naar hoge hoogtes. "De muziekkeuze wordt bepaald door de opzet van de avond, van house en r&b tot moonbahton, vrouwvriendelijke muziek. Met ons kun je alle kanten op. We doen gewoon waar we voor gevraagd worden. En we onderscheiden ons door de eigen mixen van Ramon en Jasper. Op dit moment nog op bestaande nummers, maar we gaan ook eigen werk maken," kijkt Amir al met een schuin oog naar de toekomst. "We hebben volop ideeën." De heren kennen elkaar goed. "We zijn bevriend geraakt, ook al voetbal ik bij Grolse Boys en Ramon en Jasper bij Grol. We voelen elkaar haarfijn aan, hebben aan een oogcontact genoeg om elkaar te begrijpen, al kom ik uit de r&b-hoek."

Freshtival
Om zich volledig te kunnen toeleggen op Eastpack zijn de DJ's voornemens zich vooral als 'trio' te 'verhuren'. "Solo kan nog wel, maar we focussen ons echter 100% op Eastpack omdat het publiek dan gewoon veel meer geboden kan worden." Op 15 mei staat Ramon onder andere nog als 'Ray Montreal' op Freshtival, op het Rutbeek in Enschede. Het dancefestival dat hij mag openen voor 15.000 mensen, als winnaar van de finale van de Freshtival DJ-contest voor deze zeer gewilde openingsplek. "Natuurlijk hoop je er op, maar ik had dit niet direct verwacht," aldus een verheugde Ramon. "Je weet dat er concurrentie is die hetzelfde wil, dus zal je er een schepje bovenop moeten gooien om jezelf goed te laten zien." Uiteraard zijn zijn maatjes straks van de partij op het Rutbeek. "Het is ook een leuke boost voor ons als Eastpack," ervaart Amir nu al. Daarna ligt de focus weer volledig op 'Eastpack'. Ook Ramon heeft zin in de nieuwe stap. "Eastpack is een frisse combinatie van drie jonge, gedreven en enthousiaste gasten die klaar zijn om elk evenement op zijn kop te zetten. De combinatie van 2 DJ's die elkaar goed aanvoelen en een enthousiaste MC is perfect. Eastpack is geschikt voor elk evenement. Of als opwarmer of als afsluiter. Laat dat maar ons over." Door hun bevlogen enthousiasme weet het trio wat ze moeten doen tijdens een optreden om de boel aan de gang te krijgen en te houden. Hun agenda raakt inmiddels steeds voller. Op zaterdag 7 mei zijn ze voornemens een groot feest te bouwen bij City Lido.


Facebook: Eastpack