Foto: PR MVG
Foto: PR MVG Foto: PR

Open repetitie
Muziekvereniging Groenlo

GROENLO - Muziekvereniging Groenlo houdt op maandagavond 9 mei een open repetitie voor kinderen die een muziekinstrument willen gaan bespelen. Kinderen kunnen zich op deze avond opgeven voor muziekles voor een blaasinstrument of slagwerk.

Op het moment dat kinderen zich opgeven voor muziekles, zullen zij de eerste tijd alleen individuele muziekles volgen. Als kinderen enige tijd les hebben gevolgd, kunnen zij doorstromen naar één van de jeugdafdelingen. 'Eigenwijs' is voor jonge kinderen die ruim een halfjaar muzieklessen hebben gevolgd; zij leren in deze groep samen te spelen. Na ongeveer een jaar kunnen ze doorstromen naar de 'Muziekfabriek'. Er zijn ook twee jeugdslagwerkgroepen, beide onder de naam 'Snuffle', een oudere en een jongere groep.
Tijdens de open repetitie is te zien en te beluisteren hoe de 'Muziekfabriek' muziek instudeert voor een concert. Daarna krijgen de kinderen de gelegenheid om diverse instrumenten uit te proberen en vragen te stellen. Met het opgeven voor de muzieklessen worden zij ook lid van de vereniging.
De open repetitie is op 9 mei van 19.00 tot 19.30 uur in Cultureel Centrum De Bron.