Berry Koehorst met zijn vrouw en twee kleinkinderen en burgemeester Bronsvoort. Foto: Henri Walterbos
Berry Koehorst met zijn vrouw en twee kleinkinderen en burgemeester Bronsvoort. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Koninklijke onderscheiding Berry Koehorst

GROENLO - Hij was bij Bar de Lange Gang met zijn mede-organisatoren van het Open Achterhoeks Dweilorkesten-Kampioenschap, oftewel de Dweilorkestendag, om te proosten op het succes van de 21e editie, toen hij 'overvallen' werd door burgemeester Annette Bronsvoort die met een boodschap van de Koning kwam: een Koninklijke onderscheiding, een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit alles viel Berry Koehorst (69) ten deel vanwege zijn vrijwillige activiteiten, op het terrein van sport en cultuur, zowel lokaal als regionaal. "Ik was er voor de prijsuitreiking van het festival, maar ik ben maar even gebleven," zo begon burgemeester Bronsvoort lachend. Met "U heeft enorm veel verdiensten voor de samenleving, zodat het zijne Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau," beƫindigde ze haar toespraak, en speldde ze de van trots glimmende Koehorst de versierselen op, behorende bij zijn eretitel.

Door Henri Walterbos

Berry Koehorst is mede-oprichter van de Dweilorkestendag, die in 1996 voor het eerst georganiseerd werd, als onderdeel van het 50-jarig jubileum van Mannenzangvereniging Inter Nos. Koehorst maakte deel uit van de jubileumcommissie. Liefst twintig jaar hanteerde hij de voorzittershamer. Het festival is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een evenement dat regionaal, landelijk, maar evenzo in het Duitse grensgebied bekendheid geniet. Koehorst is binnen de organisatie contactpersoon naar de gemeente bij de evenementenaanvraag, deed sponsorwerving en was verantwoordelijk voor de sponsorcontacten en het relatiebeheer.


Lees verder op pagina 7