Foto: PR
Foto: PR Foto: Mark Ebbers

Weer topbezetting
Internationaal Marveldtoernooi

27e editie in laatste weekend van mei

GROENLO - Nog maar ruim twee weken te gaan en dan start alweer het 27e Internationale Marveldtoernooi bij s.v. Grol in Groenlo. Maar liefst vijf nieuwe deelnemers ten opzichte van 2015, zes verschillende nationaliteiten en clubs uit twee verschillende werelddelen. Twee van de drie rijkste clubs uit de wereld en vier van de tien beste en succesvolste jeugdopleidingen van Europa zijn vertegenwoordigd.

De formule van het toernooi is gehandhaafd: vijf Nederlandse en zeven buitenlandse ploegen. Tevens is de opzet van het toernooi ongewijzigd: twee poulewedstrijden op de vrijdagavond, drie op de zaterdag en op zondag de plaatsings- en finalewedstrijden. Nieuwe deelnemers in Groenlo zijn: SL Benfica uit Portugal en KRC Genk uit Belgiƫ. Daarnaast zijn de volgende teams terug van weggeweest: Real Madrid uit Spanje, RSC Anderlecht uit Belgiƫ en Chelsea FC uit Engeland.

Nederlandse inbreng
De Nederlandse deelname bestaat uit: s.v. Grol, Ajax, Feyenoord, F.C. Twente en PSV. De buitenlandse deelname bestaat uit: Manchester United, Chelsea FC, RSC Anderlecht, KRC Genk, Right to Dream Ghana, SL Benfica en Real Madrid. Een deelnemersveld van absoluut topniveau, met veel verschillende culturen en speelstijlen. Dit is waar de topploegen voor naar Groenlo komen. Het bestuur is dan ook zeer tevreden met dit deelnemersveld.

Nevenactiviteiten
Het weekend van 27, 28 en 29 mei belooft weer een groot voetbalfeest op sportpark Den Elshof te worden. Naast fantastisch voetbal worden er ook diverse nevenactiviteiten voor de jeugd georganiseerd. Tevens wordt er zoals ieder jaar voorafgaand aan het toernooi een sponsoravond georganiseerd, dit jaar op donderdag 26 mei. Dit maal met de gasten FC De Rebellen. Nieuw dit jaar is het Marveld Voetbalcoach symposium, met presentaties en demonstratietrainingen door zes van de twaalf deelnemende clubs. Dit symposium is op vrijdag 27 mei.

Laatste nieuws
De voorbereidingen voor het Marveldtoernooi zijn reeds in volle gang, voor een voetbalhappening voor jong en oud. Op social media en in deze krant verschijnt de komende weken het laatste nieuws rond het toernooi. Wie wordt de opvolger van Right to Dream Ghana, winnaar in 2015? Het zal blijken in het laatste weekend van mei.


website: www.marveld.info

Twitter: @marveldtoernooi

Facebook: marveldtournament

Instagram: int.marveld_tournament