Maarten op de schouders van teamgenoot Wiebe Mulders. Foto: PR
Maarten op de schouders van teamgenoot Wiebe Mulders. Foto: PR Foto: Foto Maarten Wolters/PR

Jonge Grollenaar beste slager van Europa

Maarten Wolters wint EK International Young Butchers Competition

GROENLO/EIBERGEN - Wederom feest in huize Wolters in Groenlo en bij Keurslagerij Boenders in Eibergen, waar Maarten werkzaam is. Mocht Maarten Wolters (19) enkele maanden geleden al de felicitaties in ontvangst nemen voor zijn Nederlands kampioenschap 'Vakslager onder 25 jaar', afgelopen zaterdag werd hij in Frankfurt am Main zelfs Europees kampioen op de International Young Butchers Competition.

Zijn gerechten werden 1e, twee keer 2e en 3e

Tot zijn eigen verrassing. "Ik had een eerste prijs gewonnen voor mijn barbecueschotel, een tweede plek in het maken en presenteren van een hoofdgerecht, een tweede plek in de verrassingsopdracht die je 10 minuten van te voren te horen kreeg en waarvoor ik een kleine barbecueschotel gemaakt heb, en een derde plek voor mijn pastei. Deze rangschikkingen werden ook nog eens een keer bij elkaar opgeteld voor de einduitslag. Als ik zag wat anderen aan prijzen meenamen dacht ik 'dat gaat 'm niet worden.' Toch noemden ze mijn naam. Ik dacht dat ze een andere naam verkeerd uitspraken, maar toch was ik de winnaar," lacht Maarten, voor wie het feest niet op kon. In de eindrangschikking behaalde hij als teamlid van de Nederlandse afvaardiging ook nog een verdienstelijke tweede plek, vlak onder Zwitserland.

Blad bier
Afvaardiging naar een wereldkampioenschap zit er voor Maarten niet in, gewoonweg omdat dat er geen wereldkampioenschap is. "Vind ik niet erg. Vier maanden lang voorbereiden op dit Europees kampioenschap was heel intens. Elk vrij uurtje heb ik eraan besteed. Ik zei al tegen mijn teamgenoten dat als ik mijn mes voor de laatste keer neer zou leggen, er dan een blad bier klaar moest staan. En ja hoor: ik draaide me om en er stond bier."
Net zoals afgelopen zondag toen het feest groots werd gevierd in huiselijke kring.