Marieke Frank (l) krijgt de eerste Geluksgids overhandigd van Bernou Wagenaar. Foto: Kyra Broshuis
Marieke Frank (l) krijgt de eerste Geluksgids overhandigd van Bernou Wagenaar. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Eerste Geluksgids Oost Gelre

OOST GELRE/ZIEUWENT - In de Zoete Tuin in Zieuwent is maandagochtend het allereerste exemplaar van de Toeristische Geluksgids overhandigd aan wethouder Marieke Frank. Initiatiefneemster Bernou Wagenaar (toeristisch coördinator van de gemeente Oost Gelre) overhandigde de gids met gepaste trots.

Door Kyra Broshuis

"In deze allereerste Toeristische Geluksgids staan de mooiste plekken van Oost Gelre vermeld, en dat zijn er gelukkig heel veel," zo vertelt Bernou Wagenaar. Ook wethouder Marieke Frank is blij met de uitgave. "Het is voor de toeristen en de inwoners van Oost Gelre prettig om, in dit digitale tijdperk, echt iets in handen te hebben. Zeker hier in het gebied waar we niet altijd over wi-fi beschikken om informatie op te kunnen zoeken. Daar werken we overigens hard aan."

Trekpleisters verbinden
De diversiteit van de gemeente Oost Gelre komt in de gids goed uit de verf, zo vertelt Frank. "Er staat veel informatie in over wat er allemaal te doen is. We zijn natuurlijk een evenementengemeente met veel activiteiten. Het is indrukwekkend om die allemaal naast elkaar te zien staan. Bernou Wagenaar is met dit idee gekomen en dat is een van de voorbeelden hoe zij de verschillende toeristische ondernemingen in Oost Gelre met elkaar verbindt. Op die manier tillen we het toerisme gezamenlijk naar een hoger niveau en dat is heel goed voor onze gemeente."

Niet alleen voor toeristen
De genodigden genieten intussen van de heerlijke taarten en theesoorten bij de Zoete Tuin. Deze tuin is één van de vele toeristische trekpleisters die in de gids vermeld staan. De Geluksgids biedt verder persoonlijke verhalen van onder andere Erik Mentink, Ben Weenink, Edwin Bomers, Sylvia Sonderen en Ron Krabben. Daarnaast vindt men er uitgebreide informatie over overnachtingen, eten en drinken en zien en doen. De oplage van de Geluksgids is 10.000 exemplaren en die liggen bij alle toeristische trekpleisters in de gemeente Oost Gelre. Het is een uitgave van VormFactor, Achterhoek Toerisme, Gemeente Oost Gelre en VVV Oost Gelre. "De gids is niet alleen interessant voor toeristen, ook onze eigen inwoners zullen verbaasd zijn over alles wat we in Oost Gelre te bieden hebben," aldus Bernou.