Cynbel. Foto: KB Fotografie
Cynbel. Foto: KB Fotografie Foto: KB Fotografie

Cynbel lanceert debuutsingle 'Vagabonds'

Finale 'Roos van Nijmegen'

AALTEN - De week van de waarheid is wellicht te zwaar omschreven, maar deze week is de week die mogelijk het verschil zou kunnen maken voor de nabije toekomst van indie-rockband Cynbel. Op donderdag 19 mei staat de band, bestaande uit leadzanger/drummer Timon Hoitink, bassist Wolter Jetten en gitarist Ricardo te Kolste, in de finale van de bandwedstrijd 'Roos van Nijmegen' in Doornroosje; maar spannend is vooral de lancering van debuutsingle 'Vagabonds', maandag 16 mei. Hoewel twee van de de drie heren woonachtig zijn in Nijmegen, groeiden ze allen op in Aalten dat nog steeds zowel als hun thuisbasis als uitvalsbasis fungeert, en tevens de plek is waar de muzikanten met elkaar repeteren.

Voorloper van EP
De verwachtingen zijn hoog gespannen. De indie-rockband nam 'Vagabonds' onder meer op in de wereldberoemde Wisseloordstudio's in Hilversum, aan de hand van producer Huub Reijnders, de man die al eerder werkte met kanonnen als U2, Bløf en Kaiser Chiefs. 'Vagabonds' is de voorloper van de EP die de band in het najaar uit wil brengen, waarvoor in augustus de resterende tracks opgenomen zullen worden. De inspiratie voor hun eigen geschreven nummers halen de mannen uit de jaren 80, uit bands als U2 en The Police, en uit de hedendaagse bands als Kings of Leon en Mumford and Sons. De sound van de band heeft ook wat weg van Kensington, Neerlands meest succesvolle band op dit moment, maar dan minder 'plastic,' 'echter'. Timon Hoitink vertelt waar het nummer over gaat, voor staat. 'Vagabonds' is een melancholisch, vrolijk liedje, dat symbool staat voor de fase waarin de band zich nu bevindt. Het gaat over leren loslaten, rondzwerven, kracht putten uit het onverwachte. We hebben enorm veel zin met dit nummer het land door te trekken komende zomer en met de Popronde dit najaar."

Goede recensies
De band geniet een goede live-reputatie. Energiek, vrolijk, strak en degelijk. Op 5 mei, tijdens Bevrijdingspop Zutphen, oogstte de band goede recensies voor haar optreden, de opening van het eerste Achterhoekse Bevrijdinsfestival: 'De band zet een fantastische set neer, met leadzanger/drummer Timon Hoitink in grootse vorm. De band heeft alles in zich om groot te worden, en Aalten waar ze vandaan komen, en de Achterhoek, ver te ontstijgen.'


www.cynbel.nl


Goede doelen op Marveldtoernooi 2016

GROENLO - Het 27e Internationale Marveldtoernooi steunt KiKa (Kinderen Kankervrij) en Kanjers voor Kanjers (omdat je als kind spelen mag). In het weekend van 27, 28 en 29 mei vindt het 27e Internationale Marveldtoernooi plaats. Een jeugdvoetbaltoernooi met teams uit heel Europa en ver daarbuiten. Voetballers in de leeftijd tot 15 jaar laten hun mooiste voetbal zien op de velden van s.v. Grol in Groenlo. Zij kunnen lekker onbezorgd voetballen. Er zijn helaas ook kinderen die dit niet kunnen. Zij zijn te ziek, door de kanker die in hun lichaam zit. Of ze hebben (meerdere) geestelijke of lichamelijke beperkingen, hebben het thuis niet breed of kunnen door andere omstandigheden niet sporten en geen kind zijn.

KiKa is reeds vele jaren het landelijke goede doel tijdens het Internationaal Marveldtoernooi. Kinderen met kanker worden liever gisteren dan vandaag beter. KiKa heeft als doel om de genezingskans van kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Dit doel ondersteunt het Internationaal Marveldtoernooi van harte. Hiervoor is onderzoek en veel geld nodig. Als toernooi wil men hier samen met Topsponsor Pfeifer Heavy Machinery ook een steentje aan bijdragen. En dit jaar via een ludieke actie: de organisatie schenkt voor elk gescoord doelpunt 10 euro aan KiKa. En voor elk doelpunt van het Grol-team en voor elk dat in de finale gescoord wordt komt daar 27 euro bij. Tot zaterdagmiddag 14.00 uur kan elke bezoeker bij de KiKa stand ook raden hoeveel doelpunten er in totaal gescoord gaan worden op het 27e Internationale Marveldtoernooi. Onder degenen die het goed hebben geraden wordt op zondagavond een leuke prijs verloot. In deze stand kunnen mensen ook zelf een steentje bijdragen door een vrije gift in de KiKa-collectebus te doen.

Naast KiKa zal ook Kanjers voor Kanjers als regionaal goed doel aanwezig zijn tijdens het 27e Internationale Marveldtoernooi. Kinderen dicht bij huis blij maken. Dat is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft. Want ook in Oost-Gelderland zijn kinderen die niet, of onvoldoende, in staat zijn om te spelen en sporten. Kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking, een kind dat langdurig ziek is of waarvan je weet dat ze thuis bijna nooit iets extra's krijgen, omdat er nauwelijks geld is. Kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn. Door het organiseren van sportieve evenementen en donaties van particulieren, organisaties en het bedrijfsleven, maakt de stichting uit de Achterhoek dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld, komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt. Iedereen met een wens voor het welzijn van kinderen kan bij Kanjers voor Kanjers terecht.

Beide goede doelen zijn gedurende de drie dagen met een stand aanwezig. De organisatie van het Marveld Toernooi roept op: Ga bij hen langs, hoor wat zij te vertellen hebben, en steun hen, op welke manier dan ook.


www.marveld.info