Felix Cohen (links) en Berry Nales van VVN Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis
Felix Cohen (links) en Berry Nales van VVN Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis Foto: Mark Ebbers

Na fusie nieuwe afdeling VVN Oost Gelre

GROENLO - Al jaren bestonden er in de gemeente Oost Gelre twee afdelingen van Veilig Verkeer Nederland (VVN), namelijk in Groenlo en in Lichtenvoorde. Het was een grote wens van beide afdelingen én van het landelijk bestuur om te fuseren.

In het sportcafé Den Elshof is officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe afdeling van VVN, namelijk VVN Oost Gelre. Een feestelijke gebeurtenis waarbij ook de algemeen directeur van VVN, de heer Alex Cohen, aanwezig is. De VVN was al met tal van vrijwilligers aanwezig in Groenlo vanwege de fietsproef die door meer dan tweehonderd kinderen werd afgelegd.
Wethouder René Hoijtink komt de nieuwe afdeling persoonlijk feliciteren en geeft aan dat de fusie bijzonder is. "Tussen de twee kernen Groenlo en Lichtenvoorde bestaat altijd een soort van rivaliteit. Mooi dat we hier, in hét sportcafé van Groenlo de twee afdelingen kunnen samenvoegen. Een jarenlange wens en een lange periode van voorbereidingen iS hieraan voorafgegaan."
Vervolgens is het de beurt aan de algemeen directeur Cohen om de felicitaties over te brengen. "Wij als VVN vinden het ongelooflijk belangrijk dat er activiteit is in de afdelingen en de districten. Dat is hier in Oost Gelre zeker het geval. We hebben gelukkig veel vrijwilligers en dat is van cruciaal belang; de vrijwilliger ís VVN."
De activiteiten van VVN zijn helaas nog steeds hard nodig, zo legt hij uit. "Het aantal doden en gewonden in het verkeer neemt weer sterk toe. Afleiding in het verkeer is de grootste boosdoener en de belangrijkste reden voor ongevallen op de weg. Uit onderzoek is gebleken dat bij 80% van de ongevallen de bestuurder is afgeleid. Een andere belangrijke reden voor de toename is de deelname van ouderen in het verkeer. Deze groep neemt steeds langer deel aan het verkeer. Dat is goed maar we moeten onszelf en de omgeving daar wel op aanpassen."

Berry Nales van de nieuwe afdeling VVN Oost Gelre is blij met de fusie en als dank daarvoor heeft de Lichtenvoordenaar (van Grolse komaf) een cadeau voor de heer Cohen; een echte Grolse muts.