Het bestuur, vlnr.  Anke Vrijdag, Fons Bluemink, Ria Bluemink, Hans Vrijdag, Carla Andringa en Jos Andringa. Foto: Kyra Broshuis
Het bestuur, vlnr. Anke Vrijdag, Fons Bluemink, Ria Bluemink, Hans Vrijdag, Carla Andringa en Jos Andringa. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Groenlose wandeldriedaagse op 1, 2 en 3 juni

GROENLO - De alom bekende Groenlose wandeldriedaagse, dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Stichting Wandel en Beleef Groenlo, wordt gehouden op 1, 2 en 3 juni. De driedaagse is voor iedereen; schoolkinderen, ouders, vriendengroepen, buurten en uiteraard ook voor de individuele wandelaar.

Door Kyra Broshuis

De organiserende stichting, bestaande uit Fons en Ria Bluemink, Jos en Carla Andringa en Hans en Anke Vrijdag, is druk bezig met alle voorbereidingen. "Het is voor schoolkinderen een prachtige gelegenheid om het schooljaar af te sluiten, zeker voor de achtste-groepers die de basisschool gaan verlaten," zo vertelt Fons Bluemink. "Maar we willen heel graag dat ook andere groepen meelopen. Vorig jaar hadden we al verschillende groepen maar dat mogen er wat ons betreft nog wel meer worden. Ook die mensen die liever individueel meelopen zijn uiteraard van harte welkom." Er zijn door Jos Andringa weer prachtige routes uitgezet voor het evenement. "Groenlo en het prachtige buitengebied bieden veel mogelijkheden. We lopen zelfs verschillende stukken over particuliere grond, heel bijzonder want dat is normaliter verboden toegang." Het wordt de 7e driedaagse die door Bluemink en zijn wandelvrienden wordt georganiseerd en de allereerste onder de vlag van de nieuwe stichting. "Door ons te verenigen in een stichting hebben we weer mogelijkheden. We hebben verregaande plannen voor meerdere wandelevenementen maar daarover volgt later meer," aldus Bluemink.

Mooi schoon
De komende wandeldriedaagse is door ROVA uitgeroepen tot deelnemer aan het zwerfvuilprogramma 'mooi schoon', ter voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Een uitstekend initiatief, zo vinden de organisatoren. "Juist tijdens wandelingen kom je veel zwerfvuil tegen, erg jammer. Deze actie, die ook op de scholen wordt opgepakt middels een speciaal project, ondersteunen wij van harte. Het gaat om bewustwording, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen."

Samen met ondernemers
De stichting krijgt bij de voorbereidingen én tijdens de driedaagse hulp van Lynn Baten en Sabine Schuurmans, beiden 13 jaar en leerling op het Marianum. In het kader van hun maatschappelijke stage helpt het duo 15 uur om het wandelevenement op poten te zetten. Daarnaast heeft de stichting veel hulp gekregen van de ondernemers uit Groenlo. "We zijn zeer gelukkig met de medewerking van notaris Roerdink, Albert Heijn Wallerbosch, Wissink, Hans Vrijdag Onderhouds- en Montagebedrijf en Bluemink bouwbesluit en bouwfysica. Dankzij hun medewerking kunnen we een prachtige wandeldriedaagse organiseren inclusief verschillende traktaties en uiteraard een feestelijke intocht met medewerking van Windkracht 11. Speciaal voor de intocht, op vrijdag 3 juni, zullen de Beltrumsestraat en de Nieuwstad tijdelijk afgesloten worden voor het autoverkeer."

Praktische informatie
De Groenlose wandeldriedaagse wordt gehouden op 1, 2 en 3 juni. Er zijn verschillende afstanden te wandelen: van 3, 5 en 10 kilometer. De start is tussen 18:00 en 18:30 uur bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan in Groenlo. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen (inclusief medaille) en € 3,00 voor kinderen (inclusief medaille). Uiteraard is het ook mogelijk om 1 of 2 avonden mee te lopen. Meer informatie is te verkrijgen krijgen bij Anke Vrijdag via vrijdaghansenanke@hetnet.nl of via 06-10569824.

twee stagiaires Lynn Baten (r) en Sabine Schuurmans. Foto: Kyra Broshuis