André Kempers uit Groenlo koninklijk onderscheiden. Foto: Theo Huijskes
André Kempers uit Groenlo koninklijk onderscheiden. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Lintje voor André Kempers

Veertig jaar vrijwilligerswerk ten behoeve van de samenleving

Door Theo Huijskes

GROENLO - Na de eucharistieviering op Eerste Pinksterdag kreeg een totaal verraste André Kempers uit Groenlo in de RK Calixtusbasiliek door burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. De 65-jarige Kempers, die zich inmiddels al 40 jaar als vrijwilliger inzet ten behoeve van de samenleving, werd daarmee gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

"U hebt veel aandacht voor de medemens. Daardoor bent u in staat om veel mensen bij elkaar te brengen. Uw verdiensten als verbinder zijn mede daarom niet in woorden uit te drukken. Alle daarbij door u ontplooide en nog steeds te ontplooien vrijwillige activiteiten zijn afgestemd op kerkelijk terrein, educatie en cultuur," aldus burgemeester Bronsvoort.

Groenlo en Lichtenvoorde
De eerste burger van Oost Gelre hield haar lofrede staand achter het spreekgestoelte op het priesterkoor van de kerk en dit direct nadat pastoor Herman de Jong de Pinksterviering had afgesloten en de vele aanwezigen had gevraagd om nog even te blijven zitten. Bronsvoort tipte in haar toespraak aan dat Kempers mag pronken met een enorme staat van dienst ten behoeve van zowel de Lichtenvoordse als de Groenlose gemeenschap.


Lees verder op pagina 7