Tim te Bogt in actie tijdens de Europese Kampioenschappen. Foto: PR
Tim te Bogt in actie tijdens de Europese Kampioenschappen. Foto: PR Foto: PR

Persoonlijk record zetten van Grolse klootschieter Tim te Bogt

GROENLO/ZWOLLE/RUURLO - Recent zijn weer verschillende klootschietwedstrijden gespeeld. Bij de zetwedstrijden in Reutum gooide de Grollenaar Tim te Bogt, uitkomend namens KV Zwolle, een persoonlijk record. Ook voor 't Broek uit Ruurlo sneuvelden persoonlijke records.

In het hemelvaartsweekeinde werden in Tilligte en Reutum de Europese kampioenschappen klootschieten gehouden. De opening vond plaats op hemelvaartsdag 's middag in een zonovergoten Ootmarsum. Daarna vonden op vrijdag in Tilligte de straatwedstrijden plaats en daarin waren enkele Achterhoekse klootschieters zeer succesvol, Michael Roerdink van KV Eibergen wist bij de heren een 5e plaats te veroveren en HIJ veroverde met de heren het zilver bij het landenklassement, bij de meisjes werd Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo derde en kreeg dus de bronzen medaille individueel en met de meisjes zelfs de gouden medaille voor het landenklassement. Marleen Hoffmann van KV 't Broek werd ook knap 5e bij de dames en wist ook met de dames de gouden medaille te veroveren voor het landenklassement. Dit EK begon dus voor het Nederlandse team goed.

Op zaterdag werden de zetwedstrijden gehouden op de sportvelden van de Molenberg in Reutum. Dit atletiekonderdeel is het domein voor de Duitse bonden die, zoals gebruikelijk op dit onderdeel, oppermachtig waren. Bij de jongens deed Tim te Bogt uit Groenlo mee en hij wist met een persoonlijk record van 150,98 meter in drie worpen een uitstekende prestatie neer te zetten. Helaas kwam het jongensteam net 1,70 meter tekort voor een bronzen medaille in het landenklassement en eindigden ze op de ondankbare vierde plaats. Bij de jongens deed ook Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo mee en hij gooide ook een persoonlijk record. Bij de meisjes gooide Suzan Zieverink mee en ook zij gooide een persoonlijk record. Ze wisten dus alle drie te pieken op het goede moment.

Zondags waren de veldwedstrijden op de Haarlerheidebaan in Reutum, die verlengd was tot 1500 meter voor dit EK. Hier kwamen geen Achterhoekse klootschieters in actie, maar met goud voor de meisjes, dames en heren was Nederland wel heel succesvol deze dag. Al met al kunnen zowel de Achterhoekse klootschieters als de Nederlandse Bond terugkijken op een geslaagd EK met maar liefst 19 medailles.