Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Bijzondere 'trouwauto' voor Barry en Maartje

BELTRUM - Vrijdag 20 mei trouwden Barry Nijenhuis en Maartje Dute. De bruidegom kwam met een even opmerkelijke als originele trouwauto op te proppen: een hakselaar. Barry is monteur bij loon- en grondverzetbedrijf Elweco - Medo. Daarnaast is hij één van de vaste chauffeurs van één van de hakselaars. Voor Barry was de keuze dan ook snel gemaakt, 'zijn' Claas Jaguar 940 moest dienen als trouwauto. Na de kerkelijke inzegening (in Beltrum) verrasten de collega's van Barry het kersverse bruidspaar door een erehaag van machines op te stellen op het Mariaplein. Een imponerend gezicht.


Stemmen voor
Coöperatiefonds

ACHTERHOEK - Leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kunnen tot en met 13 juni hun stem uitbrengen op de voor het Coöperatiefonds ingediende projecten. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen op drie verschillende favoriete projecten. Eén stem per project. Verenigingen en Stichtingen konden tot 8 mei een project indienen.

Dit jaar stelt Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek € 539.400 van haar winst beschikbaar voor het Coöperatiefonds met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn en de leefomgeving in de regio. Hiervoor is de regio verdeeld over de vijf marktgebieden: Brummen - Zutphen, Lochem - Bronckhorst, Aalten - Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland. Binnen elk marktgebied zijn de projecten verdeeld in vijf categorieën te weten: Sport, Scholing & Onderwijs, Zorg & Wonen, Cultuur en Stimulering werkgelegenheid.
Leden van de bank brengen hun persoonlijke stem uit via de site www.stemophetcooperatiefonds.nl. De nummers één in elke categorie ontvangen, bij realisatie, de gevraagde bijdrage uit het fonds. De nummers twee presenteren zichzelf op één van de coöperatieavonden in oktober. Ook daar zullen leden stemmen en bepalen welke verenigingen met welk bedrag naar huis gaan. Genomineerde verenigingen en stichtingen die niet in de prijzen zijn gevallen, maar wel aanwezig zijn op de coöperatieavond, maken alsnog door loting kans op een mooie geldprijs.
Indien men wel klant is bij Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek maar nog geen lid dan kan men tot uiterlijk 6 juni het lidmaatschap aanvragen via www.stemophetcooperatiefonds.nl. Vervolgens is er dan nog tijdig de gelegenheid tot stemmen. Wordt het lidmaatschap na die datum aangevraagd dan is stemmen voor het Coöperatiefonds niet meer mogelijk.


Kids in Concert

BELTRUM - Concordia nodigt mensen uit om op zondag 29 mei te komen genieten van het jaarlijkse Kids in Concert. Een samenwerking tussen het leerlingenorkest, de slagwerkgroepen B en C en de groepen 4 en 5 van basisschool de Sterrenboog in Beltrum.

Kinderen van groep 5 van de Sterrenboog hebben enkele weken kunnen deelnemen aan de blazersklas. Dit houdt in dat de leerlingen van groep 5 in totaal tien muzieklessen op een muziekinstrument krijgen (trompet, trombone, klarinet en slagwerk), gegeven door vakdocenten van Concordia. Groep 5 zal de lessen gezamenlijk afsluiten met deelname aan Kids in Concert. Groep 4 heeft in aansluiting op de muzieklessen op school, deelgenomen aan het het project van Concordia Windkracht 6. Dit is een project bestaande uit vier muzieklessen. De lessen zijn onderverdeeld in een algemene les over blaasmuziek, een les over houten blaasinstrumenten, een les over koperen blaasinstrumenten en een les over slagwerk. Tijdens deze lessen mogen de leerlingen alle instrumenten uitproberen. In aansluiting op Windkracht 6 en vooruitlopend op de blazersklas heeft Marga Broshuis (de muziekleerkracht van school) ook met de leerlingen van groep 4 het een en ander ingestudeerd voor het jeugdkoffieconcert Kids in Concert. Alle Kids presenteren zich in Dacapo op zondag 29 mei om 10.30 uur. De toegang is gratis.