Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Brommers Kieken

Live-muziek van Abba en Rolling Stones tributes, brommershow en expositie

GROENLO - Op zaterdag 28 mei vindt in City Lido in Groenlo het evenement Brommers Kieken plaats. De toegang is voor 30+'ers.

De winnares van The Voice Kids Laura van Kaam opent het evenement. Met haar 17 jaar en gitaar, past zij toch zeker bij het Brommers Kieken en ze zal live en solo een paar nummers zingen.
De jaren 60 en 70 van de vorige eeuw kennen voor velen vooral muzikale herinneringen: Beatles, Rolling Stones, Abba, Golden Earring, Boudewijn de Groot en nog veel, heel veel meer. DJ Strange Bird en DJ TVL draaien die zaterdag al vanaf 17.00 uur continu de lekkerste oude nummers vanaf plaat.
Vanaf 20.00 uur komen de eerste brommers het podium op.
Vanaf 21.30 uur speelt ABBA Tribute live de voor velen onvergetelijke nummers van het legendarische Zweedse kwartet. Daarna worden The Rolling Stones geƫerd met een live-tribute door The Stolling Rones.

Bromfiets Toertocht
Voor alle merken bromfietsen uit de twee centraal staan decennia is er de Bromfiets Toertocht. Een mooie rit om de nostalgie, het vrijheidsgevoel en het weer 'kieken' naar alle andere brommers, mooi of oud, gerestaureerd of een bijzonder exemplaar. Je kunt jezelf zien op groot scherm met doorlopende beelden in zaal de Pelikaan. Mocht je ook met je klassieke brommer aan de toertocht mee willen doen, meld je dan tijdig aan, want zoals het er nu uitziet is de belangstelling groot. Bedenk wel dat de brommer verzekerd moet zijn.

Brommershow en expositie
Er staan diverse prachtige brommers opgesteld uit de jaren 60 en 70, zowel gerestaureerd als in originele oude staat. De expositie is onderdeel van Brommers Kieken en gaat over foto`s en korte verhalen van bromfietsjongens uit die jaren, bromfietshelden, bromfietsnozems, provo`s, techneuten, showballen, hardrijders en liefhebbers. Uit de Achterhoekse buurten, gehuchten, dorpen en stadjes; figuren die jaren de straten 'onveilig' maakten met hun showbrommers van allerlei merken, als Zundapp, Batavus,Royal Nord, Puch, Kreidler, Rap en Sparta. Uit de flower power, de tijd van de minirok, de opkomst van de panty, Dolle Mina's, beatmeisjes, de hippies en happenings.

Tickets zijn online te koop en bij Focus Fashion in Groenlo en Albert Heijn Lichtenvoorde, en (onder voorbehoud) op locatie aan de deur.


www.brommerskieken.com