Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Meifeest Zwolle 2016 weer prima verlopen

ZWOLLE - Het afgelopen weekend is het jaarlijkse Meifeest in Zwolle gevierd. Onder, zeker op de zaterdag, prima weersomstandigheden was er een flinke opkomst van feestvierders.

Op vrijdagavond is het feest geopend met het jaarlijkse volleybaltoernooi. 18 teams streden om de hoogste podiumplekken. Na zo'n twee en een half uur spelen waren de prijzen verdeeld. Team 'De Kaarters' ging er met de 1e plaats vandoor, door de finale van de 'Sunny Boys' te winnen. Plaatsen 3 en 4 waren voor de 'Winterswieksen Hook' en team 'Pig Pop'. Na het volleybaltoernooi was het nog lang gezellig in de feesttent met de twee DJ's van de Disco Kings.
Op de zaterdagmiddag was er voor de jeugd een show van goochelaar Tom Krooshof, hij liet menig Zwollenaar versteld staan met zijn trucs. De voorzitter van de Feestvereniging moest er ook aan geloven: hij was zijn trouwring voor heel even kwijt toen deze aan enkele andere ringen geketend werd. Gelukkig voor hem kreeg hij zijn eigen ring na het optreden weer terug. Voor de iets oudere kinderen en enkele ouders was er de spelshow 'Wie is de beste'. Tijdens deze spelshow moesten de kinderen alles uit de kast halen om aanspraak te maken op de podiumplaatsen. Team 'De Kanjers' was na afloop de grote winnaar van deze spelshow. Zaterdagavond ging het dak eraf met de band 'Premium'. De tent was gezellig vol en het ging door tot in de late uurtjes.
Zondagmiddag was er onder leiding van spelleider Thijs Middelhuis de hilarische seksestrijd tussen de 'Vrouwleu' en de 'Kearls'. De aanwezigen in de tent werden opgedeeld in twee groepen en middels allerlei quizvragen, opdrachten en spellen namen de dames het tegen de heren op. De winnaars van deze middag waren de 'Vrouwleu'. Tegelijkertijd was er in de 'andere tent' voor de 'oudere Zwolsen' een bingo georganiseerd waarin prijzen waren te winnen.
Vervolgens was het onder het genot van de muziek van de band 'Dit-ist' nog lang gezellig op het feestterrein in Zwolle.

Uitslag volleybaltoernooi
1. De Kaarters
2. De Sunny Boys
3. De Winterswieksen Hook
4. Team Pig Pop

Spelshow 'Wie is de beste'
1. De Kanjers
2. Sixpack
3. Stoere Kippen


www.feestvereniging-zwolle.nl