Johannes Weenink en Gert Smits (rechts) zijn trots op hun producten. Foto: PR
Johannes Weenink en Gert Smits (rechts) zijn trots op hun producten. Foto: PR Foto: Foto: PR

Extra afhaalpunten voor
regionale boodschappen

REGIO - In de Achterhoek komen twee extra afhaalpunten voor streekproducten uit de regio. Naast het afhaalpunt in Winterswijk-Miste kan men vanaf 1 juni ook in De Heurne en in Lievelde de via de webwinkel van Eet Regionaal bestelde producten afhalen.

Eet Regionaal is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen ruim 20 boeren en telers uit de Achterhoek en omgeving met Tap-Punt in Winterswijk-Miste als eerste afhaalpunt, dat in oktober opende.
Via de website van Eet Regionaal (www.eetregionaal.com) kan uit een groot assortiment van ruim 400 dagelijkse boodschappen uit eigen streek worden gekozen en wat vandaag wordt besteld, kan de volgende dag bij een van de afhaalpunten worden opgehaald.
Gert Smits uit De Heurne en de familie Weenink in Lievelde zijn geen onbekenden in deze regio. Kaasboerderij Weenink is bekend van de boerenkaas en bij Groentekwekerij Smits worden verschillende groenten geteeld. Net als veel andere boeren en telers leveren Smits en Weenink producten aan elkaar die ook in hun boerderijwinkel worden verkocht. Meerdere keren per week of dagelijks worden de producten aangevuld waardoor alles écht vers is. Via deze bestaande logistieke lijnen worden ook de producten die via de webwinkel van Eet Regionaal worden besteld, verzameld en naar de afhaalpunten gebracht. Met de toevoeging van deze twee afhaalpunten wordt met weinig extra kosten een groter gebied en daardoor meer klanten in deze regio bereikt.
"We willen nog meer afhaalpunten en er zijn ook plannen in de toekomst thuis te gaan bezorgen", aldus Gert Smits, drijvende kracht achter Eet Regionaal.
Met de combinatie van het grote aanbod aan producten die op één plek verkrijgbaar zijn, de korte lijnen en de toegankelijke informatie over herkomst van de producten zien Gert Smits en Johannes Weenink goede mogelijkheden zich te onderscheiden van andere aanbieders.
Johannes Weenink vervolgt: "Consumenten die het belangrijk vinden producten te kopen die afkomstig zijn uit deze regio, krijgen zo waar voor hun geld en de boeren een eerlijke prijs."